מעמול

אז יש מעמול מצרי, יש עירקי, סורי, לבנוני ובעיקר יש לא מעט גרסאות להכנתו, לטעמו וכאמור לארץ המוצא שלו.

מעמול עיקרו כיסון פריך שעשוי מסולת, קמח וחמאה.

המילוי הקלאסי, זה תמרים, אך ישנן גרסאות עם אגוזים, פיסטוקים. עם סירופ, בלי סירופ והמכנה המשותף לכל הוורסיות, זו פריכות שברירית, לא מתוקה מידיי, עם מרקם פנימי ששותף את כל בלוטות הטעם.

אם בגן עדן מחלקים קינוח ליד התה…זה זה !

אז קבלו מתכון מנצח למעמול קלאסי מדהים.

( הכמויות מתאימות ל-40  מעמולים)

השלב הראשון של  ההכנה, חייב להתבצע כ-6 עד 8 שעות לפני ההכנה הסופית והאפייה.

לבצק הסולת:

3 כוסות סולת

300 גרם חמאה מומסת

לערבב טוב טוב לבלילה אחידה, לכסות בניילון נצמד ולהניח לו כמו שכתבתי- לפחות ל 6 שעות (לא במקרר, אלא בטמפרטורת החדר)

להכנת המלית מלית:

קילו תמרים מגולענים

כפית קינמון

250 גרם אגוזי מלך

ואת כל אלו למג’ימיקס לטחון למרקם עדין ונעים לנגיסה.

לקחת קערית שמן, מגש / תבנית מרופדת בנייר אפייה,

ליצור כדורים קטנים מהמחית שנוצרה ולסדר אותם יפה בתבנית.

כשסיימנו, לכסות ולהקפאה עד להכנה.

כשעברנו את התהליך הראשון והגענו לאחר שהבצק והמלית חיכו כל בין 6 ל-8 שעות,  עוברים להכנה:

ניגש לקערת הבצק סולת, קחו בחשבון שבכל מקרה הוא יהיה קשה לעבודה, לכן נלוש ונשחק לחמם ולגרום לו להיות נעים יותר.

לאחר מכן נוסיף:

3 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפות סוכר

כוס חלב

כמה גרגרי אגוז מוסקט מגורד

(אני הוספתי כמה גרגרי מסטיקא שטחנתי, זה תבלין ערבי שמוסיף עומק וטעם אניסי מושלם למעמול ולכל מיני מתוקים בסגנון ערבי / סורי /לבנוני)

כפית מחלב טחון – זה גרעין של דובדבן מיובש שאני טוחן לבד.

חמש / שש טיפות מי זה’ר

נלוש ונעבד ידנית (אם קשה אפשר במיקסר) הכל יחד עד קבלת בצק נעים לעבודה.

הכמויות של הקמח ושל החלב, תלויים במרקם שיצא לכם, אם דביק, תוסיפו קמח, אם קשה מידיי, תוסיפו חלב.

נכסה במגבת וניתן לנוח רבע שעה.

כעת נוציא את כדורי המלית מההקפאה,

ניתן להם להתמזג עם טמפרטורת החדר ונתחיל להכין כדורי בצק מבצק הסולת והקמח.

הכדורים צריכים להיות מעט גדולים יותר מכדורי המלית.

לאחר שקרצנו מספיק כדורים להכיל את כל כדורי המלית.

נעבור למילוי.

ניקח כל כדור בצק, נמעך קלות בכף היד כדיי ליצור אמבטיה שלתוכה נכניס את כדור המלית מהתמרים, נכסה עם שארית הבצק מהכדור נגלגל חזרה לכדור,

נחרוץ עם צבת צורנית או מזלג לקבלת צורת המעמול, נניח מעל אגוז לוז או פיסטוק קלוף ונניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

כך נמלא את כל הכדורים.

נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, (טורבו) עד להזהבה מלאה של תחתית המעמול.

חשוב שתחתית המעמול תהיה זהובה, רק אז הוא מוכן.

כשמוכן, נוציא מהתנור ונניח  את המעמולים על השיש כדיי שלא ימשיכו להתבשל.

חשוב מאוד שבשלב הזה, נהיה הכי עדינים איתם, הם שבריריים מאוד.

רק לאחר שהתקררו לגמרי, נבזוק אבקת סוכר ונאחסן בכלי זכוכית אטום.

בהצלחה ולכו תתענגו.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם