לילות ביירות וואו איזה שלמות

לילות ביירות

נכניס לסיר:

1/2 2 כוסות חלב

1/2 1 כוס מים

מיכל שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

2 כוסות סולת

1 כף מי ורדים

קורט מסתיקא

נביא לרתיחה תוך ערבוב מתמיד.

כשמסמיך והופך כמו דייסה מעט יציבה נכבה את הגז וניצק לתבנית 30X40 ניישר

נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעתיים לפחות.

בנתיים נמשיך לשלב הבא:

הכנת קצפת ווניל.

לקערת המיקסר נכניס:

750 גרם שמנת מתוקה

כף סוכר

6 כפות אינסטנט פודינג ווניל

כפית תמצית ווניל

וחצי כוס חלב

נקציף עד קבלת קצפת יציבה

נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר.

כעת ניקח שקדים או פיסטוקים, נרסק ונקלה אותם עד לקבלת צבע זהבהב ונשמור בצד שיתקררו.

השלב האחרון הוא הכנת הסירופ:

לסיר נכניס:

כוס וחצי סוכר

כוס וחצי מים

3 כפות מיץ לימון

גרידת לימון

כף מי ורדים

ומבשלים וממשיכים תוך כדי רתיחה כרבע שעה.

כעבור רבע שעה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל רבע שעה נוספת. מכבים את הגז ומשאירים בסיר עם מכסה.

כעבור שעתיים או מעט יותר, כשבלילת הסולת יציבה מתחילים להרכיב את העוגה:

על הבסיס היציב של סולת נמרח את כל הקצפת וניישר יפה.

מעל נבזוק ונפזר את כל השקדים או הפיסטוקים הגרוסים.

מעל הכל נמזוג את כל הסירופ שהפך לסמיך מאוד וזה בסדר.

נחזיר למקרר לשעתיים ואז נפרוס ונגיש להתענג על מעדן מושלם בסגנון ערבי.

 

2 Comments

  1. ערב טוב
    האם אפשר להפחית בסוכר בסירופ ובשאר המתכון? אצלנו בבית לא אוהבים כל כך מתוק

    • היי סיגל ערב טוב,
      בהחלט ניתן להפחית כמויות סוכר ובנוסף ניתן להמיר סוכר בסוכרלוז. תחליף מושלם ללא טעמי לוואי וכמותית משתמשים באותן מידות כוס=כוס זה פחות מתוק ויוצא מושלם. בהצלחה

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם