לחמנייה ביתית

להכנת 15 לחמניות גדולות רכות וטעימות:

לקערת המיקסר נכניס:

2 קילו קמח לבן מנופה

7 כפות סוכר

ארבע כפות שמרים יבשים

כף מלח

לערבב את הכל לאבקה אחידה ותוך כדיי ערבוב של המיקסר להוסיף:

חצי כוס שמן קנולה

4 כוסות מים חמים

לערבב במיקסר עם וו לישה עד קבלת בצק אחיד ונעים

לתת שיעבוד 7 דקות, זה חשוב מאוד.

לכסות עם ניילון נצמד את קערית המיקסר ( כשוו הלישה “תקוע בבצק”)  ולכסות את הכל כשעה עד שמכפיל את עצמו

כעבור שעה להסיר את הניילון הנצמד ולתת שלוש שניות שהמיקסר יעבוד להוצאת אוויר מהבצק

הוא “ינחת” וזה בסדר

להוציא את וו הלישה, להוציא את הקערה ממקומה  לשים בצד לקמח מהצדדים של כדור הבצק שבקערה וקצת מעל שיהיה לו נוח להתרומם ושלא יידבק לדפנות המיקסר.

לכסות שוב בניילון נצמד ולתת שעה נוספת לתפיחה שנייה.

כעבור שעה כשהבצק תפח, נסיר את הניילון הנצמד נעביר את הבצק למשטח עבודה ונתחיל לקרוץ ממנו כדורים בגודל אגרוף קטן (גודל כדור טניס או מעט פחות.

להניח את כל הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, להבריש אותם בביצה, לפזר שומשום / קצח / פרג צ’ילי חריף ולכסות במגבת כשעה

הפעם הכנתי אותן עגולות אבל לא יכולתי להתאפק אז שזרתי צמות וקליתי גם שלוש חלות קטנות וחמודות

כעבור שעה, נטרוף חלמון של ביצה ונמרח שוב בשיא העדינות

נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לעשרים דקות עד להזהבה יפה

כשמזהיב, מוציאים מהתנור, בודקים שהתחתית מספיק חומה ומוכן ולהניח כל לחמנייה או חלה על רשת לקירור ושלא יצברו נוזלים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.