לחמניה אוורירית מושלמת ורכה

לחמניות במרקם של כרית נוצות אווז סקנדינבי

הכי טעימות בעולםםםםםםםם

המצרכים מתאימים ל 14 לחמניות מושלמות

לקערת המיקסר נכניס:

קילו קמח לבן מנופה

7 כפות סוכר (אל דאגה זה לא יוצא מתוק

שתי כפות שמרים יבשים

כף וחצי מלח

לערבב את הכל לאבקה אחידה ואז להוסיף:

130 גרם שמן קנולה

2.5 כוסות מים חמים

לערבב במיקסר עם וו לישה עד קבלת בצק אחיד ונעים

לתת בסך הכל שהבצק יהיה במיקסר ויעבוד 8 דקות, זה חשוב מאוד.

לכסות עם ניילון נצמד את קערית המיקסר כשוו הלישה “תקוע בבצק” ולכסות את הכל כשעה עד שמכפיל את עצמו

כעבור שעה להסיר את הניילון הנצמד ולתת עשר שניות שהמיקסר יעבוד להוצאת אוויר מהבצק

הוא “ינחת” וזה בסדר

להוציא את וו הלישה, לרסס עם מעט שמן או לקמח שיהיה לו נוח להתרומם ושלא יידבק לדפנות המיקסר.

לכסות שוב בניילון נצמד ולתת שעה נוספת לתפיחה שנייה.

כעבור שעה כשהבצק תפח, נסיר את הניילון הנצמד נעביר את הבצק למשטח עבודה ונחלק לכדורים בגודל אגרוף קטן (גודל כדור טניס או מעט פחות.

להניח את כל הכדורים ולכסות במגבת שלא יווצר כרום.

לקחת כדור אחד וליצור נחש באורך 30 סנטימטר, לעשות ממנו עיגול ואת השפיץ להוציא מבפנים.

להניח בתבנית שרופדה בנייר אפיה וכך לעשות עם כל כדורי הבצק

כשסיימנו להניח אותך די צמודים אחד לשני (חשוב לא להשאיר מרווח ביניהם

נבריש עם ביצה טרופה ממש בעדינות של ליטוף שלא נלחץ על הלחמניות.

נעטר בקצח / שומשום / פרג או כלום

ושוב לתת להתפיח כחצי שעה.

כעבור חצי שעה, נטרוף חלמון של ביצה ונמרח שוב בשיא העדינות

נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לעשרים דקות עד להזהבה יפה

כשמוכן להוציא..

כעת חשוב מאוד להוציא מהתבנית ולהניח כל הלחמניות על רשת כדיי שלא יצברו נוזלים

יוצא נדיררררר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.