לחם מחמצת

לחם מחמצת

500 גרם קמח  לבן מנופה

150 גרם מחמצת – מתכון להכנת מחמצת ניתן למצוא פה באתר או לרשום בגוגל – מחמצת יוסי דנה

כף שטוחה של מלח

ו-2 כוסות מים.

תחילה חשוב שכל שלב שיש בו קמח, אנחנו מנפים כדיי שלא יהיו גושים ויעניק ללחם את האווריריות שאנו רוצים.

לקערת המיקסר נכניס את הקמח ואת המחמצת ונלוש עם וו לישה כמה סיבובים ואז למזוג פנימה שתי כוסות מים. (זה יראה לכם דליל מידיי וזה בסדר)

נמשיך ללוש  חצי שעה. כעבור חצי שעה תוך כדיי לישה מוסיפים את המלח.

עם המלח לתת עוד 10 דקות לישה ואז מכבים את המיקסר.

(סה”כ לישה של 40 דקות )

אם רוצים לשלב בלחם תוספות כמו אגוזים, עגבניות מיובשות, בצל, גרעינים, קימל, צמחי תבלין, זיתים,  תערובת גרעינים, חמוציות או כל מה שבא לכם, זה הזמן, מכניסים למיקסר ונותנים כמה סיבובים לפיזור מלא ושווה בבצק.

מכבים ומוציאים את הבצק לקערה מקומחת קלות.

בוזקים מעט קמח  מנופה מעל ומכסים בניילון נצמד ומעל מגבת לשלוש  שעות במקרר.

כעבור שלוש שעות מקמחים משטח עבודה בקמח מנופה, מניחים מעל את הבצק שתפח, מוציאים אוויר כלוא ושוב לקערה מקומחת, ניילון נצמד ולמקרר לשעתיים.

כעבור שעתיים שוב למשטח מקומח עם קמח מנופה ומעליו את הבצק שלנו.

מרדדים קלות עם הידיים.

מקפלים את הצד הרחב לחצי

ומעליו את החצי שנותר

ושוב קיפול מהצד הצר

ומעליו את החצי שנוצר.

משטחים מעט

ומגלגלים לצורת הלחם

מקמחים ומניחים בתוך תבנית אינגליש קייק גדולה המיועדת ללחם. בתחתית בוזקים מעט שמן זית.

חורצים עם סכין חדה פסים לאורך או רוחב כיכר הלחם, זה עוזר להתפחה כשזה בתנור ומונע מהלחם להיסדק  או לא לעלות יפה.

בשלב הזה מחממים תנור  על 250 מעלות.

מכניסים תבנית או כלי  עם קוביות קרח, זה יוצר קראסט מטורף ללחם.

את הכלי עם הקרח מכניסים לתחתית התנור כשמעל מניחים את הרשת שעליה נכניס את תבנית הלחם.

מכניסים לעשרים דקות על 250 מעלות  ואחרי 20 דקות מורידים את החום ל-200 מעלות וממשיכים לאפות עוד חצי שעה. כעבור חצי שעה מכבים את התנור ומשאירים את הלחם בפנים.

רק כעבור שעה מוציאים את הלחם, מניחים על רשת ונותנים לו להתקרר.

פורסים ומתענגים על טעם מדהיםםםםםםםםםם.

לבריאות יקיריי.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם