לביבות תפוחי אדמה מושקעות ושוות במיוחד

לביבות תפוחי אדמה שהטעם והמרקם פשוט מושלם,

המצרכים מתאימים ל 30 לביבות

6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים להכי קטן שאפשר (ניתן גם לגרד במגרדת, אני מעדיף מרקם מעט גס יותר)

2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים קטן קטן (גם את הבצלים ניתן לגרד במגרדת )

בטטה קטנה קלופה וחתוכה קטן קטן (גם את הבטטה ניתן לגרד במגרדת )

רבע צרור שמיר קצוץ קטן קטן

רבע צרור כוסברה קצוץ קטן קטן

רבע צרור פטרוזיליה קצוץ קטן קטן

5 ביצים

כוס קמח מצה

כפית כורכום

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כפית בהרט

כפית פפריקה חריפה

שמן לטיגון ומתחילים:

ראשית נכניס לסיר גדול את תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים קטן קטן, את הבטטה ואת הבצל ונמלא מים ונביא לרתיחה, נוריד את האש לנמוכה ונבשל עד שתפוחי האדמה יהיו רכים אבל לא מידיי.

כעת נשפוך את כל הירקות למסננת מעל הכיור ונגיר את כל המים שהם ספגו

בזמן שהם על הרשת מורידים מים..

נעבור לקצוץ דק דק את כל הירוקים (פטרוזיליה, כוסברה ושמיר)  ונניח בקערה

לאחר שהירקות נחו והגירו את כל המים שלהם, נוסיף את הירוקים הקצוצים, נוסיף את הקמח מצה, את התבלינים ונערבב טוב לקבלת עיסה אחידה.

נכסה בניילון נצמד וניתן להם חצי שעה מנוחה.

לאחר חצי שעה נכין משטח עבודה משומן ועם ידיים משומנות נקרוץ כדורים בגודל פינג פונג ונניח על המשטח.

במחבת עמוקה נמלא שמן וכשהשמן חם, ניקח כל כדור, נשטח ללביבה ונכניס לשמן

נטגן על אש נמוכה כדיי שהלביבה תתבשל גם מבפנים

כשהן מזהיבות ויפות נהוף ונטגן את הצד השני

כשמוכן, נוציא לרשת להורדת השמן ומנוחה

ואז נעביר לכלי הגשה

ניתן לסחוט מעט לימון, פלפל שחור גרוס, מעט מלח ולהגיש לצד פלפל חריף ועצבני.

יוצא באמת לא פחות ממושלם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.