כרוב ממולא

כרוב ממולא

ישנן לא מעט גרסאות לממולאים בכלל ולכרוב בעיקר.

טעמתי, הכנתי וניסיתי כל ווריאציה.

זו פשוט מושלמת והטובה מכולן.

תעקבו שלב אחר שלב ובמתחייב לתוצאה נדירה.

המצרכים:

כרוב לבן – הכי גדול שתמצאו

5 כפות שמן

10 שיני שום טרי קצוצים דק דק

פלפל ירוק חריף קצוץ דק

שתי כפיות מלח

כפית פלפל שחור

שתי כפות פפריקה מתוקה

קמצוץ אגוז מוסקט מגורד

חצי כפית קינמון

כפית סוכר

כוס אורז עגול

שמונה עגבניות בשלות טחונות במג’ימיקס

חצי קילו בשר בקר משובח עדיף עם שומן

שלושה בצלים גדולים מגורדים דק דק ללא המים שלהם

6 פרוסות לחם (רק את הלבן ללא המעטה הקשה)

ונעבור להכנה:

ראשית ניקח סיר ענק שיכיל את הכרוב שלם, נמלא מים ולתוכו נכניס את הכרוב ללא הליבה שלו.

לאחר שהמים רתחו נמשיך לבשל עוד כרבע שעה, עד שהעלים יהיו רכים וקלים לקילוף, מבלי שישברו.

לאחר מכן, נוציא את הכרוב מהמים, נצנן מעט ונקלף את העלים בזהירות, נניח אחד על השני וכשנגיע למרכז הכרוב, נשאיר אותו בצד, עוד יהיה בו שימוש בהמשך.

עכשיו ניקח סיר רחב ונמוך, נשים שמן, 5 שיני שום קצוצות דק דק ואת הפלפל החריף הקצוץ דק ונטגן קלות, נוסיף מלח, סוכר, אגוז מוסקט, פפריקה מתוקה וקינמון.

נערבב תוך כדיי הטיגון מבלי שיישרף.

כעבור שלוש דקות נכבה את הגז, נוסיף כוס מים, נערבב  וניתן לזה לנוח.

כעת ניקח את העגבניות, נשטוף, נוריד את הכותרת הירוקה, נחתוך לרבעים ונכניס למג’ימיקס. נטחן לכדיי מיץ עגבניות.

נמליח מעט ונוסיף את מיץ העגבניות לשום והתבלינים. נערבב נוסיף חצי ליטר מים ונחזיר לגז. נביא לרתיחה וננמיך לאש נמוכה לחמש דקות.

בזמן הזה נקצוץ גס את ליבת הכרוב ומרכזו שנשארו לנו קודם ונפזר מעל מיץ העגבניות, נכבה את האש ונעבור להכנת הממולאים.

לקערה נכניס:

בשר טחון, את פרוסות הלחם שנרטיב במים, נסחוט טוב טוב.

מלח, פלפל שחור, מעט קינמון, אורז, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק דק, 5 שיני שום קצוצים דק דק, פפריקה מתוקה ונערבב ביד לקבלת עיסה אחידה.

נכסה וניתן לזה לנוח חצי שעה.

כעבור חצי שעה.

ניקח אלה כרוב, נחתוך לו  בצורה משולשת את העורק הלבן הקשיח,

נניח מעט ממלית הבשר ונגלגל תוך כדיי גם לקפל את השוליים מימין ומשמאל, עד לקבלת צורת הממולא.

 

נניח בצורה מסודרת בסיר עם הרוטב, אחד ליד השני כשהקיפול נמצא כלפי מטה.

כך נעשה עם כל העלים. אם נשאר ממלית הבשר, ניתן לגלגל כמו קובה ולהניח אותם בסיר, זה יוצא מעדן.

נחזיר לאש , נמלא מים עד כמעט לכיסוי של הממולאים, נביא לרתיחה ולאחר מכן ננמיך להבה לאש נמוכה ונבשל שעתיים עם מכסה.

לוודא כל הזמן שלא נשרף ולא מתייבש.

כעבור שעתיים, נסיר את המכסה ונעביר לתנור על גריל טורבו להשחמה קלה מלמעלה וייבוש הנוזלים אם נשארו.

נוציא ונגיש עם מעט לימון סחוט, פלפל חריף וכוסית ערק.

מושלם בחיי אני נשבע.

בהצלחה יקיריי.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם