כעכים

כעכים מלוחים פריכים בשיא המהירות ובמקסימום הצלחה.

להכנת כ- 25 כעכים אלו המצרכים והכמויות:

שתי כוסות קמח לבן רגיל

שתי כפיות אבקת אפייה

כפית מלח

כוס שמן

כוס מים

150 גרם שומשום – לבצק

150 גרם שומשום  – לציפוי

ומתחילים:

לקערה נכניס את כל היבשים, נערבב טוב טוב לאבקה אחידה.

לאחר מכן נוסיף את המים, את השמן ונלוש בידיים  עד קבלת בצק אחיד.

כעת נשמן משטח עבודה במעט שמן ונקרוץ חתיכות מהבצק, נגלגל לנחש, נסובב ונסגור לקבלת עיגול.

נניח כל כעך כזה על המשטח המשומן וכשכולם מוכנים, נשים בצלחת את השומשום של הציפוי.

ניקח כעך נניח בצלחת עם השומשום (הצד שהיה על המשטח המשומן הוא יהיה הצד שהשומשום יידבק אליו)

ונניח בתבנית שרופדה בנייר אפייה.

לאחר שהתבנית מלאה. נכניס לתנור שחומם מראש  על 180 מעלות ונאפה עד להזהבה קלה של הכעכים.

מוציאים, מניחים על רשת לצינון ושלא “יזיעו”

לאחר שהתקררו ניתן לשמור בצנצנת אטומה עד שבוע או מעט יותר.

חשוב מאוד לא להכניס לצנצנת אלא כעבור כמה שעות מהרגע שיצאו מהתנור.

בקיצור מהיר, קל ומושלם לאירוח.

בהצלחה יקיריי.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם