
כנאפה – כי מתיקות מושלמת חייבים להנציח
להכנת 5 כנאפה בגודל מחבת בינונית
500 גרם אטריות קדאיף
150 גרם חמאה לא מלוחה
כף אבקת סוכר
וכף נוספת של אבקת סוכר לערבב עם גבינת כנען
שתי כפות מי ורדים
כוס סוכר
כוס מים
חבילת גבינת כנען (אריזה בצבע כחול ולבן)
לעיטור והוספת קריספיות מושלמת- 100 גרם שברי פיסטוק קלוי
ראשית נפריד שערות קדאיף עם חמאה מומסת וכף אבקת סוכר.
נכין מראש בקלחת כוס סוכר, כוס מים ולאחר שרותח נכבה, נמתי שהתקרר ואז נכניס פנימה שתי כפות מי ורדים
נחמם מחבת בגודל הכנאפה הרצוי ונמיס מעט חמאה.
כשהחמאה מומסת נרדד שערות קדאיף.
נעבור מסביב עם כף על הקצוות שתהיה דופן יפה.
במקביל בקערה נפתח ונערבב את הגבינה עם כף אבקת סוכר.
במרכז נשטח גבינת כנען בכמות לא גדולה- בערך כף מלאה.
מעל הגבינה נרדד שוב בשערות קדאיף ונסגור יפה מהצדדים.
כשהקצוות מזהיבים, נניח מעל צלחת ונהפוך את הכנאפה החצי מוכנה לתוכה.
נמיס שוב מעט חמאה למחבת ונחליק חזרה למחבת להזהבת הצד השני.
כשמוכן בזהיבות הרצויה והכנאפה חמה נמזוג מהסירופ כמות נדיבה. נוציא לצלחת ונניח באהבה מעט שברי פיסטוק קלוי.
נגיש ונשמין מכל ביס ומחמאה.
Leave a Reply