Homeמתוקים טורט עם שכבות של ווניל

טורט עם שכבות של ווניל

Posted in : מתוקים on by : יוסי דנה תגיות: , , , ,

טורט אוורירית במיוחד

6 ביצים מופרדות חלמון וחלבון

100 גרם קמח

100 גרם סוכר

כפית ווניל

100 מ”ל חלב

100 גרם חמאה ללא מלח

לנפות את הקמח

להמיס בקלחת את החמאה והחלב עד לנוזל אחיד.

כשהוא מומס לגמרי להוסיף לקערת הקמח ולערבב עם מקצפת ידנית טוב טוב לקבלת בצק אחיד

להוסיף את החלמונים אחד אחד תוך כדיי ערבוב מתמיד ואז להוסיף את כפית הווניל.

כשהכל בלילה נעימה ללא גושים מניחים בצד.

מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצפת יציבה ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף.

לאחר שמוכן לשפוף פנימה את בלילת החלמונים ולקפל לאט וטוב לתערובת אחידה.

כעת לעטוף תבנית בנייר כסף.

את הפנים של התבנית לרפד בנייר אפייה גבוה ככל שניתן.

להניח את התבנית בתוך תבנית.

את התחתונה יש למלא במים חמים ולצקת פנימה את בלילת העוגה.

להכניס לתנור שחומם מראש ואז להוריד ל 150 מעלות ולאפות שעה.

להוציא, לחלוץ עם הניר אפייה.

להסיר ולהניח על השיש.

עכשיו ניתן לצנן מעט לפרוס ולהתענג.

או כמו שאני עשיתי, לפרוס את העוגה לארבעה פסים שווים.

להקציף מיכל קטן של שמנת מתוקה עם שתי כפות אבקת סוכר ושתי כפות אינסטנט פודינג ווניל וכשהקצפת יציבה, למרוח שכבה על פס עוגה, להניח עליו פס נוסף עליו שוב למרוח קצפת ואז שוב להניח פס עוגה, שוב קצפת ואז את הפס האחרון להניח מעל.

לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.