טורט לימוני

טורט לימוני מתקתק עדין וטעים בטרוף

ראשית נכין את הסירופ, לסיר קטן נכניס:

4 כפות סוכר

2 כוסות מים

נערבב כל הזמן ונביא לרתיחה עד צמצום שזה הופך מעט סמיך.

בשלב הזה נכבה את האש ונוסיף כף מיץ לימון

נכסה עם מכסה ונעבור להכנת העוגה:

בקערה אחת נכניס:

3 כוסות קמח מנופה

כף אבקת אפייה

כפית אבקת סודה לשתיה

מעט מאוד מלח

כוס וחצי סולת

ונערבב לאבקה אחידה

בקערה נפרדת נקציף ונכניס לפי הסדר:

4 ביצים

כוס סוכר

3/4 כוס שמן

3/4 יוגורט

את כל אלה להקציף עם מקצפת ידנית

שהכל הופך לבלילה אחידה,

נשפוך פנימה את אבקת הקמח והסולת לאט לאט גם זה תוך כדיי ערבוב

נוסיף שלוש כוסות מים ונערבב טוב טוב

נחמם תנור ל 180 מעלות וניצק את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק

נאפה כחצי שעה עד להזהבה יפה.

נכניס קיסם לוודא שיבש ומוכן

נוציא, ניצק את הסירופ על שתי העוגות, נמתין שעה שיתקררו, נבזוק אבקת סוכר, נפרוס ונתענג

בהצלחה ולבריאות

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.