
טבית – חמין עירקי
מצרכים (חומרים ל-5-7 מנות):
- 5 כרעיים מופרדים
- בצל גדול קצוץ
- 2 עגבניות מקולפות קצוצות
- קופסה קטנה של רסק עגבניות
- כף גדושה של תערובות תבלינים – בהרט
- 3 כוסות אורז
- 2 כפות סילאן
- 3 כפות שמן לטיגון הבצל
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 6 כוסות מים רותחים
- 6 ביצים שהורתחו 5 דקות
- 6 תפוחי אדמה קטנים קלופים
- 1 ראש שום שלם לא קלוף
אופן ההכנה:
- משרים את האורז במים חצי שעה לפחות, מסננים ושוטפים.
- מטגנים את העוף עד לסגירה ומוציאים לקערה.
- בסיר שבו מבשלים את הטבית, מטגנים בצל עד שקיפות ומוסיפים את העגבניות, הרסק, והתבלינים ומערבבים.
- מוסיפים את האורז ואת הסילאן, שופכים פנימה את המים הרותחים.
- כאשר המים מבעבעים, מוסיפים את העוף ומבשלים 15-20 דקות עד שסף הנוזלים יורד מעט.
- מניחים על התערובת את הביצים, תפוחי האדמה והשום.
- מכסים את הסיר ומניחים על הפלטה או בתנור מחומם על 110 מעלות או על חום נמוך לכל הלילה. יש לבדוק לפני השינה שיש מספיק מים, ולהוסיף במידת הצורך.
Leave a Reply