טבחה בל קראצ’ ובאזין

תבשיל כרישה וכדורי בצק, או בשמו המקורי הטריפוליטאי – טבחה בל קראצ’ ובאזין.

שנתחיל?

קדימה, ראשית כך נראה משטח העבודה שלי לפני…

המצרכים:

1 ק”ג בשר בקר \ בשר ראש  חתוך

6 גבעולי כרישה קצוצה דק

2\1 כוס שמן

15 שיני שום קצוצות

שלושה בצלים בינוניים קצוצים

4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים

בטטה קלופה וחתוכה

כפית פפריקה חריפה

כפית פפריקה מתוקה

כפית כורכום

כפית בהרט

כפית קינמון

כף מחוקה של מלח

3 כפות גדושות רסק עגבניות

אופן הכנת הטבחה:

בסיר גדול עם כף שמן מטגנים את קוביות הבשר וסוגרים מכל הכיוונים לקבלת צבע אפור (לשמירת עסיסיות הבשר)

 

מוציאים את הבשר, משאירים את השמן שנותר בסיר ומטגנים בצל , שום וכרישה עד שהופך כמעט לריבה.

מוסיפים את  כל התבלינים מערבבים כדקה ואז מוסיפים רסק העגבניות וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.

מוסיפים מים ומערבבים ואז מוסיפים את הבשר ומוזגים כעת עוד מים עד כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים  כחצי שעה ואז מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה

וממשיכים לבשל  על אש נמוכה כשלוש שעות

 

בנתיים נעבור להכין את כדורי הבאזין:

בסיר גדול נרתיח:

3 ליטר מים

1/2 כוס שמן

וכף מלח

לאחר שרתח נוסיף לאט לאט קילו קמח תוך ערבוב מתמיד לקבלת עיסה אחידה ללא גושים.

 

נעבוד עם כף מעץ  ( כף מתכת  מאיטה בישול)

נערבב במשך 15 דקות ואז נסיר מהאש.

נמשיך לעבד עד שיהפוך מוכן, אחד וצמיגי.

נצנן מעט וניצור כדורים בגודל  ביצה.

את כל כדורי הבאזין נניח בצד ונכסה.

בהגשה, נניח בצלחת כדור באזין, עליו נמזוג את הרוטב של טבחה בל קראצ’ ולצד  זה נגיש פלפל חריף ירוק …..

ולהתראות בסרט הבא….

כל ביס זה טריפולי במיטבה.

 

 

 

2 thoughts on “טבחה בל קראצ’ ובאזין”

  1. נראה מושלם…גם סבתא שלי הכינה לנו ככה…רק שאת הבאזין היתה עושה בישיבה על רצפת המטבח שבן רגליה סיר גדול עם מים רותחים וקמח וביד מקל גדול ייעודי לערבוב הבאזין עד לקבלת טיסה חלקה …. הטעם עוד בפה שלי.

    1. וואו ריגשת אותי בתאור של הסבתא….
      השתדלתי להכין וממש מידי פעם עצמתי עיניים להזכר בטעמים של כל מרכיב בתבשיל האלוהי הזה.
      כל מי שטעם, אמר שהצלחתי להביא בדיוק את אותם טעמים ומרקמים של התבשיל ושל הבאזין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.