חציל מטוגן של החיים

כולנו מכירים, כולנו אכלנו טיגנו וטעמנו כמעט כל חציל מטוגן  אבל כזה? אני בטוח שעדין לא יצא לכם.

מושלם ברמות מפחידות, מומלץ בטרוף.

כמה טעים ככה פשוט.

שני חצילים קלופים פרוסים בעובי מעט פחות מאצבע.

להניח את כל פרוסות החציל על משטח / מגש עדיף בשמש ולזרות על הכל מלח גס בנדיבות

אל דאגה המלח יוסר בהמשך ולא ישפיע על טעם החציל.

בזמן שהחציל מגיר מים מהמלח והשמש.

ניקח תבנית פיירקס או כלי גדול אחר ונכניס פנימה תערובת של:

פרורי לחם כ-200 גרם

קמח רגיל – חצי כוס

קמח תופח – כוס

כפית מלח

כפית פלפל שחור

2 כפות סוכר

וחצי כפית אבקת סודה לשתיה

מערבב הכל טוב טוב לאבקה אחידה.

ונניח בצד.

כעת נכניס לקערית נפרדת:

6 ביצים

כפית מלח

כף סוכר

כפית פלפל שחור

כף רסק עגבניות

ונטרוף לבלילה אחיד

כעבור כשעה שהחצילים “הזיעו” והוציאו מים,

נסיר מכל פרוסה את המלח הגס ונצפה באבקת פרורי הלחם והקמח.

כך נעטוף באהבה כל פרוסה ונניח בקערה את כולם

כעט נמלא מחבת בשמן קנולה, נכניס פנימה שני חצאי גזרים לשמור על השמן שלא יישרף

נטבול כל פרוסה בבלילת הביצים ונטגן.

חשוב מאוד כל דקה וחצי שתיים להפוך את החציל מצד לצד כדיי שלא יישרף  אלא גם שהתבשל מבפנים.

מומלץ לדקור כל פרוסה עם מזלג בזמן שהחציל כמעט מוכן.

להוציא כשזהוב יפה ולהניח ברשת מחוררת לניקוז השמן הנותר

מומלץ לעבוד בסביבת עבודה נוחה עם כל התנאים להצלחת כל מתכון.

כאמור לאחר שהוצאנו מהשמן, הנחנו ברשת והכנסנו פרוסות חדשות למחבת, נחכה עד שיהיו מוכנות ואז נוציא מהרשת,

נניח בתבנית מרופדת בנייר סופג

ונשאיר את הרשת מוכנה לקבל את החציל שעכשיו יצא מהשמן.

כך את כל החצילים.

נכין טחינה, ביצים קשות, ירקות וננשנש טעם מטורף של קריספיות מבחוץ ועונג רך מבפנים.

לבריאות בתאבון ובהצלחה.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם