חלה הכי טובה שאכלתם מעולם בהתחייבות

מצרכים וכמויות במתכון שמתאים ל- 5 חלות קטנות 

4- כפות שמרים

6-כפות סוכר

6-כוסות מים פושרים

את כל אלה בקערה לערבב טוב טוב ולהניח עד שיתחיל להקציף- זה אומר שהשמרים עובדים ומתפתחים יופי.

לאחר שהקציף נוסיף:

2 כפות מלח

כוס וחצי שמן

ונערבב טוב טוב.

נמזוג את הבלילה לקערת המיקסר ועם וו לישה נתחיל ללוש תוך כדיי שאנו מוסיפים

2- קג קמח  מנופה  – פעולת הניפוי עם מסננת או מנפה חשמלי חשובה לא רק מטעמים דתיים, אלא מעניקה אווריריות נעימה וחשובה. 

נמשיך ללוש עד קבלת בצק נעים.

נרסס בספרי שמן קערה גדולה מאוד, נניח בפנים את כדור הבצק שלנו ונכסה בניילון נצמד.

ניתן לזה לתפוח עד שיכפיל את עצמו.

לאחר שתפח נוציא מהקערה, נחבוט בו קלות להוצאת אוויר כלוא, נחלק ל 15 כדורים שווים בגודלם.

נכסה אותם בניילון וניתן חצי שעה לתפיחה נוספת.

ניקח כדור נגלגל לנחש ארוך, כך נעשה לשלושה כדורים וניצור צמה לקבלת חלה.

כל שלושה כדורים יהפכו לחלה.

נניח בעדינות כל שתי חלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונכסה שוב בניילון נצמד להתפחה אחרונה של חצי שעה.

לאחר שתפחו והחל מרגע זה אנחנו נוגעים בחלות כמה שפחות ובשיא העדינות.

בקערית קטנה נטרוף שלושה חלמוני ביצה עם שתי כפות שמן זית, כף סוכר וכפית מלח.

נטרוף הכל יחד, נבריש בעדינות מירבית כל חלה כמו לצבוע בליטוף כל שביל בה.

לאחר שהברשנו נבזוק מעל…שומשום / קצח / פרג / גרעיני חמניה לא קלויים ‘ שקדים מלובנים לא קלויים מלח גס / או כל מה שבא לכם.

נכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות  עד להזהבה יפה. כשמזהיב לבדוק את תחתית החלה אם מוכנה החלה מוכנה.

חשוב מאודדדדדדדד

להוציא מייד את החלות מהתבנית להצקרר על רשת כי המון נוזלים מתנקזים ממנה וחשוב שלא ייספגו בחלה.

בתאבון תהנו יקיריי.

 

   

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם