זוקיני ממולא

 

זוקיני  ופלפלים ממולאים.

ראשית ניקח 10 זוקיני  נקלוף נשטוף היטב  ונחתוך לשניים.

נרוקן את תוכן הזוקיני עם חרצן מעוגל ונניח בקערה עם מים ומעט מלח.

נרוקן גם ארבעה פלפלים אדומים / כתומים/ צהובים או ירוקים.

ננקה את התוכן ונכניס לקערת המים.

ניתן להם לשבת במים ובנתיים נעבור להכנת המלית:

חצי קילו בשר טלה

חצי קילו אורז עגול שטוף טוב טוב מסונן – לא מבושל

2   בצלים מגורדים במגרדת שנסחט מהן את כל הנוזלים

ארבעה שיני שום שנכתוש

100  גרם צנוברים

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק

שלושה גבעולי סלרי קצוצים דק

עגבנייה מגורדת

כפית קינמון

כפית פפריקה חריפה

כף מלח

כף פלפל שחור

מיץ  מלימון סחוט

2 כפות גדושות של נענע יבשה – לא לוותר מוסיף המון

ו – חצי כוס שמן

5 פרוסות לחם ללא הקשה, להרטיב במים מלא מלא ואז לסחוט ולהכניס לקערה גדולה.

לערבב את כל המרכיבים בקערה  עם הלחם ונביא למצב של עיסה אחידה ולהניח בצד מכוסה.

ניקח את עצמות רגל הבקר (מח עצם) נטגן בשמן עד לקבלת גוון שחום משני הצדדים, נוציא ונניח בצד.

כעת נטגן  בסיר עמוק ורחב ככל שניתן עם כף שמן  שני בצלים  קצוצים וכפית סוכר עד להזהבה קלה.

נסיר מהגז, נניח על  הבצל המטוגן פרוסות של תפוחי אדמה, גזר ופלפל חריף.

נתחיל  למלא את הזוקיני והפלפלים  במלית של העיסה.

נסדר הכל יפה בסיר ובמרכז הסיר נניח את מח העצם.

כעת ניקח קערה  נמלא שלוש כפות רסק עגבניות, חצי כוס רכז רימונים, כפית שום כתוש, מלח, קינמון ופלפל שחור. נערבב ונוסיף 5 כוסות מים רותחים.

נערבב טוב טוב וניצק על הממולאים לכיסוי של הכל. נביא לרתיחה וננמיך לאש הכי נמוכה שאפשר למשך שלוש שעות. יוצא הכי טעים שאכלתם מעולם בהתחייבות.

בהצלחה ובתאבון.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם