הבקלאווה הטעימה והקלה ביותר שהכרתם 05/01/2019 יוסי דנה מתוקים 0 בקלאווה מטורפת קלה ותוך דקות מוכנה: חבילת בצק פילו שנפשיר כך שנוכל להפריד דף דף ואז למלית: 300 גרם פיסטוק טחון גס 200 גרם אגוזי מלך טחונים גס 100 גרם צנוברים שתי כפות דבש 100 גרם חמאה מומסת כף אבקת סוכר לערבב בקערה את כל חומרי המלית ולהניח בצד כעת ניקח עלה של בצק הפילו נניח על נייר אפייה ששמנו על משטח עבודה לרסס ספרי שמן ועליו להניח עלה פילו נוסף כעת עם כף ניצור תלולית של המלית בצד הרחב של העלה ונגלגל לרולדה. את הרולדה נניח בתבנית פיירקס עגולה שריססנו בספרי שמן ואז ליצור רולדה נוספת כך שנחבר את כולן לנחש שבלולי בתוך תבנית הפיירקס. כשהתבנית מלאה בשבלול מגולגל ויפה. ניקח ביצה עם כף דבש נטרוף ונבריש את כל השבלול נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה. איך שיוצא מהתנור כשהוא מוזהב ויפה ניצק עליו סירופ שעשוי מחצי כוס סוכר וחצי כוס מים נמזוג ללא חשש זה שותה את כל הכוס נמתין כמה דקות ואפשר להגיש לצד כוס תה לבריאות תהנו בקלאווהבקלאווה ביתיתבקלווהמאפה מתוקמאפה פיסוטוק ואגוזים
Leave a Reply