גבניה אפויה

גבינה אפויה עם בצק פריך בניחוח נדיר

עוגה נוסטלגית שמזכירה לי את בית סבתא.

אני הכנתי בתבנית קוגלהוף “26 .

כמובן שניתן להכין בכל תבנית כולל אינגליש קייק  קחו בחשבון את הכמויות והיחס ביניהם:

נתחיל עם בסיס העוגה.

הפעם  התעצלתי והחלטתי להשתמש  בבצק פריך מוכן, זה מגיע בשני גלילים.

נפרוס את הבצק בתחתית התבנית שלנו, נחורר עם מזלג שלא ייתנפח באפייה

נחמם תנור על 180 מעלות. ונכניס לאפייה בת 12 דקות עד להזהבה קלה של הבצק.

נוציא ונניח לזה להתקרר.

בנתיים נעבור להכנת העוגה.

את כל המצרכים הבאים נכניס לקערה:

750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

250 גרם מסקרפונה

כוס קמח מנופה

3/4 כוס סוכר

כפית תמצית ווניל

6 חלמונים ( את החלבונים נשמור בקערה נפרדת ומייד נגיע אליהם)

כפית סוכר  ווניל

3 כפות קורנפלור

ועם מקצפת ידנית נערבב טוב טוב עד קבלת בלילה אחידה, חלקה  ונעימה.

נכסה ונניח בצד.

עכשיו נכין כוס סוכר

נתחיל להקציף את החלבונים וכשנקבל קצפת מעט יציבה נתחיל להוסיף את כוס הסוכר אבל לאט לאט עד שכל הסוכר יהיה בתוך קצפת יציבה.

כעט נקפל את הקצפת לתוך בלילת הגבינה.

נערבב טוב טוב.

ניקח את התבנית שבסיס העוגה כבר אפוי והתקרר ונמזוג פנימה את בלילת העוגה

את התבנית שלנו נניח בתוך תבנית התנור.  ניקח מגבות נרטיב טוב טוב במים ונעטוף מסביב.

(טריק שלמדתי מחברתי קארין גורן המלכה)

בתחתית התנור נניח כלי / תבנית קטנה עם מים ונאפה כשעה על 170 מעלות.

הלחות שנוצרת בתוך התנור עושה לעוגת הגבינה שלנו מרקם של חלום והיא לא נשרפת מהצדדים.

כעבור שעה נכניס קיסם כשיוצא יבש העוגה מוכנה.

בשלב הזה ניקח קערה קטנה.

נערבב שמנת חמוצה עם רבע כוס אבקת סוכר.

נערבב טוב טוב ונמרח על העוגה כשהיא חמה.

נכסה ונניח לזה להגיע לטמפרטורת החדר ואז נכניס למקרר ללילה ולמחרת אתם הולכים להתענג כמו שאתם לא יכולים לתאר….

הופכים את העוגה מהתבנית לצלחת ואז חזרה לצלחת הגשה. מעטרים בדובדבנים אבקת סוכר ונזכרים בילדות שלנו…

 

בהצלחה יקיריי.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם