בקלאווה או בקלווה

בקלאווה ביתית קלה וטעימה בטרוף.

למצרכים:

הפעם החלטתי לנסות את בצק הפילאס התורכי ונשבע שיצא מושלם.

אז ניסיתי את של חברת שחף ושל מעדנות…שניהם מעולים אין הבדל.

בכל מקרה שתי חבילות בצק פילאס.

פתחתי לאורך השיש, המתנתי שיפשירו לגמרי  ובנתיים הכנתי את המלית.

150 גרם גרעיני חמנייה  ( גרעינים שחורים )

200 גרם פיסטוק

150 גרם שקדים מלובנים ( שקדים קלופים)

150 גרם פקאן

100 גרם צנוברים

150 גרם גרעיני דלעת ( גרעינים לבנים )

כל הפיצוחים לא קלויים ושלמים.

הכנסתי לטוחן ועשיתי בפולסים קצרים לקבלת גרגרי פיצוחים מעט גסים לא ממש מרוסקים.

כעת בקערה נפרדת לקחתי 150 גרם חמאה  ושלוש כפות דבש והכנסתי למיקרו ל50 שניות.

ערבבתי  טוב טוב ומזגתי על הפיצוחים.

ערבבתי טוב כיסיתי והנחתי בצד.

חזרתי לבצק, רידדתי מעט עם מערוך לקבלת בצק דק יותר.

מלאתי שורה במלית הפיצוחים לכל אורך הבצק וגלגלתי לנחש ארוך.

לאחר סיבוב שניים העברתי סכין לכל האורך על מנת למלא את מחצית הבצק השנייה.

כל נחש כזה חתכתי לגודל התבנית שלי והנחתי על נייר אפייה.

כשהתבנית התמלאה בשישה נחשים. הבנתי שנשאר עוד בתק ועוד פיצוחים אז הכנתי נחשים קטנים מכל השאריות.

גם אותם הנחתי בתבנית ואז לקחתי חלמון של ביצה עם שתי כפות סילאן, טרפתי והברשתי את הבקלאווה שלי.

הכנסתי לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ועברתי להכין את הסירופ.

שתי כוסות סוכר ושתי כוסות מים לתוך סיר על אש גבוהה עד שמבעבע וממשיכים עוד 5 דקות ואז אש נמוכה לרבע שעה.

כשהבקלאווה יוצאת מהתנור זהובה חמה ויפה, אני מבריש אותם בסירופ החם.

ממתין….חצי דקה כי הריח גמר אותי וחותך חתיכה לטעום……….התעלפתי !!!

בהצלחה יקיריי וספרו לי איך יצא לכם.

 

 

2 Comments

  1. נראה מושלם תודה על המתכון המפורט והתמונות!!! אלוףףף

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם