בצקים כי זה החיים

כמה אהבה יש לי לבצקים מכל סוג.

לפניכם מתכונים לבצקים הנפוצים והטובים ביותר.

הקפידו על כל שלב וההצלחה מובטחת:

 

בצק  שמרים להכנת לחמניות / חלות / לחמים

קמח – קילו

שמרים יבשים – 50 גרם

מים פושרים – 2 כוסות

סוכר –  2 כפות ( לחלות – 4 כפות )

מלח – כף

שמן – חצי כוס

אופן הכנת הבצק:

לקערת המיקסר נכניס:

את הקמח הלבן  כשהוא מנופה

את השמרים והסוכר

לערבב את הכל לאבקה אחידה ותוך כדיי ערבוב של המיקסר להוסיף:

את השמן והמים ורק בסוף מוסיפים את המלח

לערבב במיקסר עם וו לישה עד קבלת בצק אחיד ונעים

לתת שיעבוד 7 דקות, זה חשוב מאוד.

לכסות עם ניילון נצמד את קערית המיקסר ( כשוו הלישה “תקוע בבצק”)  ולכסות את הכל כשעה עד שמכפיל את עצמו

כעבור שעה להסיר את הניילון הנצמד ולתת שלוש שניות שהמיקסר יעבוד להוצאת אוויר מהבצק

הוא “ינחת” וזה בסדר

להוציא את וו הלישה, להוציא את הקערה ממקומה  לשים בצד לקמח מהצדדים של כדור הבצק שבקערה וקצת מעל שיהיה לו נוח להתרומם ושלא יידבק לדפנות המיקסר.

לכסות שוב בניילון נצמד ולתת שעה נוספת לתפיחה שנייה.

כעבור שעה כשהבצק תפח, נסיר את הניילון הנצמד נעביר את הבצק למשטח עבודה ונתחיל לעבוד איתו למה שרוצים.

  • חשוב לתת לבצק לתפוח אחרי כל שלב, כולל ובעיקר לאחר שהכנו את החלות / לחמים / לחמניות בתבנית לפני האפייה.

 

בצק  שמרים למאפים מתוקים:

קמח – קילו

שמרים יבשים – 50 גרם

מים פושרים – 2 כוסות

סוכר –  7 כפות

מלח – קורט

שמן – חצי כוס

אופן הכנת הבצק:

לקערת המיקסר נכניס:

את הקמח הלבן  כשהוא מנופה

את השמרים והסוכר

לערבב את הכל לאבקה אחידה ותוך כדיי ערבוב של המיקסר להוסיף:

את השמן והמים ורק בסוף מוסיפים את המלח

לערבב במיקסר עם וו לישה עד קבלת בצק אחיד ונעים

לתת שיעבוד 7 דקות, זה חשוב מאוד.

לכסות עם ניילון נצמד את קערית המיקסר ( כשוו הלישה “תקוע בבצק”)  ולכסות את הכל כשעה עד שמכפיל את עצמו

כעבור שעה להסיר את הניילון הנצמד ולתת שלוש שניות שהמיקסר יעבוד להוצאת אוויר מהבצק

הוא “ינחת” וזה בסדר

להוציא את וו הלישה, להוציא את הקערה ממקומה  לשים בצד לקמח מהצדדים של כדור הבצק שבקערה וקצת מעל שיהיה לו נוח להתרומם ושלא יידבק לדפנות המיקסר.

לכסות שוב בניילון נצמד ולתת שעה נוספת לתפיחה שנייה.

כעבור שעה כשהבצק תפח, נסיר את הניילון הנצמד נעביר את הבצק למשטח עבודה ונתחיל לעבוד איתו למה שרוצים.

  • חשוב לתת לבצק לתפוח אחרי כל שלב.
  • בכל מאפה מתוק אני מורח על בסיס מחית תפוחי עץ / קרם פטיסייר. זה מעשיר את המאפה ומביא אותו לרמות הגבוהות ביותר.

 

בצק פריך לקישים ופשטידות:

200 גרם קמח לבן מנופה

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

2 חלמונים

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

מערבבים בעדינות את הקמח סוכר והמלח כשהתערובת אחידה, מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק פירורי.

מוסיפים את החלמונים ומערבבים שוב בפולסים קצרים.

כשהבצק אחיד, מוציאים ויוצרים כדור.

עוטפים בניילון נצמד ולמקפיא לעשרים דקות.

סיימנו את הכנת הבצק,

מוציאים משטחים עם מערוך ומניחים בתבנית המיועדת.

מעלים את קצוות הבצק מעל דפנות התבנית ועם סכין חותכים לגובה הדופן.

עם מזלג מחוררים את תחתית הבצק כמה שיותר חורים.

מניחים מעל נייר כסף, מעל נייר הכסף שמים שעועית /חומוס / משהו אחר שיגרום לבצק לא לעלות יתר על המידה.

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות בערך 9 דקות.

מוציאים מצננים ועוברים וממלאים במלית הרצויה.

  • ניתן להקפיא עד חצי שנה במקפיא

 

בצק פריך מתוק:

קמח – 200 גר’

חמאה – 100 גר’ (חתוכה לקוביות)

חלמונים – 2

מלח – קורט

סוכר – 4 כפות

אופן הכנת הבצק:

הכניסו את הקמח והמלח לקער המיקסר ואת קוביות החמאה בהדרגה. עד לקבלת פירורי בצק.

הוסיפו את החלמונים ולושו לכדי כדור בצק. שימו לב: את הבצק הפריך יש ללוש רק עד לקבלת כדור  בצקי.

עטפו את הבצק בניילון נצמד והשאירו אותו במקרר למשך  שעה.

הוציאו את הבצק מהמקרר והחלו לעבוד אתו מהר. קמחו משטח עבודה בכמות קטנה של קמח (על מנת למנוע התפוררות של הבצק), רדדו אותו לגודל המתאים והניחו אותו על גבי תבנית. כעת תוכלו להכין איזה מתכון שתרצו.

  • חשוב שהבצק יהיה קר, כך התוצאה תהיה טובה יותר.

בצק פילו:

קמח – קילו

מלח – 2 כפיות

מים פושרים – כוס וחצי

שמן – חצי כוס

אופן הכנת הבצק:

ערבבו את הקמח והמלח בקערה.

הוסיפו את המים והשמן ולושו היטב את התערובת רבע שעה, עד לקבלת מרקם חלק.

עטפו את הבצק בניילון נצמד והשאירו אותו כשעה בטמפרטורת החדר.

חלקו את הבצק ל-24  כדורים קטנים. כסו במגבת את כל הכדורים שאינכם עובדים איתם שלא יתייבשו.

קחו כדור קמחו מעט את משטח העבודה ורדדו את ריבוע הבצק לעלה בגודל 15X15

הפכו את הבצק ורדדו שוב.

עכשיו מעט גדול יותר לגודל של 25X25

הפכו ושוב רדדו לגודל 45X45X

חזרו על כל השלבים עם יתר כדורי הבצק.

הניחו את העלה הראשון על תבנית משומנת, מרחו עליו מעט שמן זית והניחו עליו את העלה הבא. חזרו על הפעולה הזו עם יתר עלי הבצק.

כעת אפוי / טגנו / תכינו כל מה שבא לכם כדיי למלא בכל צורה ואופן שבא לכם.

  • ככל שהעלים דקים יותר, הצלחת במתכון מובטחת

בצק רבוך:

רבע ליטר חלב

פחות מרבע כפית מלח

כף סוכר

כפית סוכר ווניל

100   גרם חמאה מומסת

200   גרם קמח

4   ביצים

להכנה:

מרתיחים בסיר גדול את החלב החמאה  המלח סוכר הווניל והסוכר.

כשרותח מוסיפים את הקמח. מערבבים  בלי הפסקה,

מערבבים תוך כדיי שזה על האש לייבוש מלא ושלא יידבק.

מסירים כשהבצק הופך אחיד.

מצננים עשר דקות ואז מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומתחילים ללוש.

מוסיפים ביצה, מחכים חצי דקה ואז ביצה נוספת ושוב חצי דקה ביצה , חצי דקה וביצה רביעית.

כשהבצק “בלע” את הביצים והפך נעים עוצרים את המיקסר.

כעת מכניסים את הבצק המעט נוזלי לשקית זילוף עם פיה תואמת לגודל הרצוי וממשיכים על פי המתכון שיש לכם.

  • חשוב מאודדדד לא לפתוח את התנור בזמן אפיית בצק רבוך, זה יצנח לכם.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם