ביסקוויטים ושוקולד מריר בשילוב כמו ריקוד נדיר

עוגת ביסקוויטים ושוקולד מריר

500 גרם פתי בר מעורב שוקו ווניל
150 גרם מחמאה / חמאה אם רוצים חלבי
שתיים וחצי כוסות מים רותחים  / חלב חם אם רוצים חלבי
3/4  כוס קקאו
3/4 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר
חצי כף תמצית וניל

לגנאש
200 
גרם שוקולד מריר

מיכל קטן של  שמנת מתוקה צמחית / חלבית למי שרוצה חלבי

להכנה:

ראשית נפרוס את כל הפתי בר לארבע פסים לרוחב

ואת כל הפסים מניחים בקערה (אם חלקם נשברים מעט לא נורא )

בקערה נפרדת נשים את כל שאר המצרכים ונערבב טוב טוב לבלילה אחידה.

נמזוג את הבלילה על הפתי בר ונערבב בעדינות למרקם אחיד.

נרסס בספרי שמן מעט על תבנית עגולה 24

ניצק פנימה את כל תערובת העוגה.

נכניס למקרר לשעתיים כשהיא מכוסה בניילון נצמד.

בנתיים נשלח הדעת ווטס אפ לשלושה אנשים ונכתוב להם…”סתם בלי סיבה תדע/י שאני אוהב אותך”

זה מחולל פלאים הדבר הזה.

כעת עם חיוך מהתגובות שקבלנו. נכין את גנאש השוקולד שיעטוף באהבה את העוגה השחרחורת והטובה שלנו.

לקערית עמידת מיקרו נמזוג מיכל קטן של שמנת מתוקה צמחית או חלבית

נכניס למיקרו לשלוש דקות.

נוציא ונוסף לקערה 200 גרם שוקולד מריר איכותי 

נערבב טוב טוב טוב ושוב פעם טוב עד קבלת מרקם מושלם וחלק.

נוסיף כפית דבש לקבלת גנאש מבריק

ולאחר שהעוגה המתינה לנו במקרר שעתיים והתייצבה כמו גבר גבר נמזוג עליה את הגנאש.

נזיז מצד לצד את התבנית כדיי שהגנאש יכסה את כל העוגה באופן שווה.

נכסה בניילון נמצד ונחזיר למקרר לשעתיים.

נוציא כעבור שעתיים, נסיר בעדינות את הרינג סביב העוגה. נפרוס ונגיש לאהובים שלנו.

תקשיבו זה פשוט קל ויוצא מושלם.

לבריאות, תהנו ותמשיכו לעקוב אחריי, זה עושה לי לחייך.

תודה אהובים

3 Comments

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם