בולו- לחם טריפוליטאי מתוק שנהוג לאכול במוצאי כיפור
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
כף זרעי אניס
כף זרעי שומר
כוס צימוקים
גרידת תפוז
כוס סוכר
4 ביצים
3/4 כוס שמן
כוס וחצי מים
בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים ואז מוסיפים את הסוכר
לאחר מכן מוסיפים מים שמן וביצים כשהכל הופך לבצק מוסיפים את שאר המרכיבים מכסים ונותנים לבצק לתפוח עד הכפלת עצמו.
לאחר מכן ללוש ידני להוצאת אוויר כלוא ושוב להתפיח חצי שעה.
לאחר ששוב תפח מכינים לחמניות / כדורים / כיכרות
כל צורה שעולה לכם לראש
חורצים קלות עם סכין חדה
מברישים ביצה טרופה מהולה בשמן זית ומעט מלח.
בוזקים שומשום או קצח ותנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה
לבריאות
או איך שאומרים בטריפוליטאית….
עקבל דאייר זאיידין מוש נקסין.
( שתמיד נהיה יותר ולעולם לא פחות )
Leave a Reply