אני ממש, אבל ממש לא ברוקוליסט !

אני לא אוהב ברוקולי !!!

מעולם לא הכנתי, לא אכלתי  ומעולם אף לא טעמתי !

בכל מקרה, הבוקר  ירדתי להכין קפה לאשתי ולי, בעודי במטבח הבנתי שהתעוררתי עם חשק  מטורף לפשטידה טובה, מרעננת וירוקה.

הדבר האחרון שעבר לי במחשבה, זו פשטידת ברוקולי.

חשבתי על תרד, על פשטידת עלי תיבול ובעודי מגלגל מחשבות…

אשתי שתחיה, עדין לא יודעת  כלום על הפשטידה המסתורית שלי…., צועקת לי מחדר השינה.: “יוס  אני שומעת את המחשבות שלך על תכנונים מה אתה הולך להכין לארוחת בוקר, אולי תכין  פשטידת ברוקולי?”

בלי לחשוב  עניתי לה  “בכייף מאמי”

קפצתי לקנות ברוקולי ואת השאר אלתרתי תוך כדיי תנועה…

כ- 750 גרם  של ברוקולי טרי, בושלו במים עד שנכנס מזלג ויצא בקלות ואז חתכתי  גס בגודל של סלט

4 כפות קמח תופח

4 ביצים

גבינת קוטג’,

200 גרם גבינה בולגרית מגורדת.

4 פרוסות גבינה צהובה חתוכים קטן  קטן

150 מיליגרם שמנת לבישול  (מעט יותר מחצי קרטונית קטנה)

מלח

פלפל שחור

וכפית כורכום.

הכל ערבבתי  לבלילה אחידה.

ריססתי  בשמן תבנית אז יצקתי פנימה  את הבלילה (אני הכנתי בתבנית  פיירקס בינונית  (20 ס”מ X 30 ס”מ )

הכנסתי לתנור שחום מראש על 180 מעלות.

עשר דקות ואז הורדתי ל-160 מעלות כ40 דקות.

זה הזהיב  וכשלחצתי מעט עם כף היד, הרגיש לי קפיצי בדיוק כפי שרציתי.

הוצאתי, ציננתי 10 דקות ואז הפכתי למשטח הגשה מעץ. קצצתי בצל ירוק וזרעתי מעל.

חתכתי קוביה לטעום ו….נשביתי בטעם הברוקולי !!!

יצא מדהים, מושלם, ממכר וטעים ברמות של עוד..

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.