אמפנדס

אמפנדס

הכיסון הארגנטינאי האהוב בגירסה מושלמת, טעימה וממש לא קשה להכנה.

המילוי הנבחר הפעם הוא בשר וירקות, אבל ניתן למלא בכל מה שרוצים, החל מפטריות ובצל, ירקות מעורבים מבושלים או צרובים, תירס, דגים וכל מה שעולה לכם בראש.

המצרכים והכמויות במתכון, מתאימים להכנת כ-40  אמפנדס:

ראשית ניקח

  • פלפל אדום
  • פלפל צהוב
  • בצלים
  • פלפל חריף
  • פלפל מתוק אדום (שושקה)

ו – 6 שיני שום

נשטוף, ננקה מגרעינים, נחצה ונצרוב על מחבת פסים לוהטת או על המנגל.

לאחר שהירקות קיבלו חריכה שחומה ויפה.

נוציא, נעביר לתבנית ונכניס לתנור לרבע שעה לריכוך הירקות.

נוציא מהתנור ונניח בצד שיתקררו.

בנתיים ניקח חצי קילו בשר טחון מאנטריקוט / טלה

(אני גם גרדתי פנימה  100 גרם שומן כבש )

כף שמן זית וטגנתי קלות את הבשר עד שיקבל צבע אפרפר.

להוריד מהאש, להעביר לקערה ואז להוסיף לבשר כ-200 גרם רימונים (זה משדרג ברמות מטורפות)

לקצוץ ידנית טוב טוב  את כל הירקות שחיכו לנו בצד, להוסיף חצי כוס פטרוזיליה וחצי כוס אורגנו קצוצים דק.

לערבב הכל עם הבשר.

עכשיו ניקח מחבת, כף שמן זית ונשפוך פנימה  כף כמון, כפית פפריקה חריפה, כף פפריקה מעושנצת מתוקה, פלפל שחור ומלח ולערבב שכל הטעמים ייפתחו.

לכבות את האש ולמזוג את בלילת התבלינים על תערובת הבשר והירקות ולערבב ידנית לקבלת עיסה אחידה.

 

לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות.

כעבור שעתיים נתחיל להכין את בצק האמפנדס.:

קילו קמח מנופה לקערת המיקסר עם 3/4 כף מלח

להתחיל לערבב במיקסר כשלידנו הכנו מראש  חצי ליטר מים חמימים שנמזוג לאט לאט תוך כדיי הלישה.

כשיתקבלו כדורי או גושי בצק, נוסיף 180 מיליליטר שמן.

לשים עד קבלת בצק נעים ואחיד.

אגב – אני חוזר ומדגיש מעת לעת שכמויות מים / שמן וקמח יכולים להשתנות וזה תלוי במזזג אוויר, בלחות הקמח ובגודל כוס המדידה, לכן תהיו עירניים ויצירתיים, גושי וקשה? להוסיף מים, דביק? להוסיף קמח. יבש? להוסיף שמן

מכבים את המיקסר ונותנים לבצק לנוח 10 דקות

לאחר מכן מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לא דק מידיי שלא ייקרע בעת מילוי המלית.

קורצים עיגולים בגודל האמפנדס הרצוי ומניחים בצד אחד ליד השני.

מוציאים את המלית מהמקרר, מניחים כף בכל עיגול בצק וסוגרים מהצדדים, מהדקים טוב שלא ייפתח ומקפלים מסביב קיפולים קטנים.

כל אחד שמסיימים מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה  כשהתבנית מלאה באמפנדס, מברישים ביצה טרופה עם כף שמן כל אמפנדס ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה קלה מאוד של האמפנדס – בערך 10 דקות

מגישים לצד צ’ימיצ’ורי ביתי שאת המתכון ניתן למצוא ממש פה באתר, או בלחיצה על הקישור הבא:

www.yosidana.co.il/צימיצורי

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם