
אורז הפתעות…
מצרכים:
אורז עגול
מים
שמן
בשר מס’ 8 כתף
צימוקים
צנוברים
בצל
פלפל
מלח
ניילון נצמד
קערה עגולה עמוקה
צלחת הגשה
עירית\בצל ירוק \פטרוזיליה
אופן ההכנה :
מבשלים את הבשר עד לריכוך
במקביל מבשלים בסיר נפרד את האורז
על כל כוס אורז שמים כוס וחצי מים ושמן בנדיבות בערך 4-5 כפות אפשר אפילו יותר האורז צריך להיות מעט שמן
לאחר שהבשר רך לוקחים מחבת מטגנים בצל בינוני קצוץ דק מוסיפים את הבשר חתוך לקוביות
מוסיפים הפתעות שאוהבים לדוגצא : חמוציות , צימוקים צנוברים או כל תוספת אהובה אליכם ( פירות יבשים לדוגמא )
פלפל לפי טעם
מלח לפי טעם
לאחר שהאורז מוכן מתחילים להרכיב את המנה
לוקחים קערה עגולה מצפים בניילון נצמד משאירים קצת קצוות לנוחות
מרפדים בשכבה יפה של אורז ( משאירים קצת אורז לכיסוי ההפתעה )
ממלאים את תערובת הבשר עם התוספות בגומחת האורז שבקערה
סוגרים באורז שנשאר ומהדקים היטב היטב ( לא לסגור עם הניילון הנצמד לא יהיה ניתן לחלצו )
לאחר ההידוק שמים צלחת הגשה על הקערה והופכים לקבלת איגלו יפה שכולו מלא בהפתעות .
מקשטים כלבבכם: שקדים קלויים , עירית קצוצה , צנוברים קלויים או שומשום קלוי , בצל ירוק או פטרוזיליה. ניתן גם לשלב כמה קישוטים יחד
Leave a Reply