
על אוסובוקו שאלתם? אז ככה: 5 חתיכות של אוסובוקו במשקל 250 גרם כ”א
- ירקות שורש: גזר, שורש כרפס, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, 4 בצלים.
- 2 עגבניות
- כף גדושה מאוד של רסק עגבניות
- חצי כוס יין אדום
- 7 כוסות מים
- 20 שיני שום
- מלח ופלפל
- 2 עלי דפנה
- קורנית (טימין)
- להכנה:
- מעסים את הנתחים עם מעט שמן מלח ופלפל שחור
- בסיר עבה מעט שמן זית ומשחימים את הנתחים מכל הכיוונים מוציאים מהסיר ונותנים להם לנוח.
- מכניסים לסיר שבו הושחמו הנתחים את כל שיני השום ולטגן קלות ולאחר דקה להוסיף את כל ירקות השורש כולל עגבניות ומכניסים, מאדים כ-10 דקות ואז מוסיפים את כף רסק העגבניות ומעל הכל את נתחי האוסובוקו.
- מוסיפים את היין, מים, מלח, פלפל, עלי דפנה והטימין ומרתיחים.
- כשרתח, מורידים לאש נמוכה ומבשלים כשלוש וחצי שעות
- לפני שמכבים את האש מוודאים שכמות הנוזלים סבירה ויפה לעין ומגישים.
Leave a Reply