ישקוסקוס מהיר ויש….את האורגינל!!!

קוסקוס אורגינל

קילו סולת

5 כפות שמן

חצי כף מלח

3/4 כוס מים לשלב 1

כוס מים לשלב 2

כוס מים לשלב 3

סיר אידוי קוסקוס שניתן למצוא בכל חנות לכלי בית

מסננת ניפוי שגם אותה ניתן למצוא בכל חנות.

 

שופכים את הסולת לקערה ועליה את השמן, מערבבים טוב טוב ומניחים בצד ל 5 דקות.

בנתיים מרתיחים בסיר האידוי כשני שליש מהגובה במים.

שופכים על קערת תכולת הקוסקוס את  3/4 כוס מים תוך כדיי עירבוב ונותנים שוב מנוחה של 5 דקות.

לאחר מכן מעבירים במסננת הניפוי את כל הקוסקוס ואז לסיר העליון מעל הסיר שבו נמצאים המים הרותחים.

מכסים עם מגבת ונותנים להתאדות כ-45 דקות.

לאחר 45 הדקות, שופכים את התכולה של הקוסקוס לקערה גדולה  מוסיפים כוס מים ומערבבים טוב טוב שהמים ייספגו בקוסקוס.

בשלב הזה מוסיפים עוד מים חמים לסיר האידוי התחתון שכן המים התאדו.

מעבירים שוב במסננת הניפוי ומחזירים לסיר העליון.

נותנים שוב להתאדות כ 30 דקות ואז לקערה ומוסיפים את כוס המים האחרונה. מערבבים טוב.

ומעבירים במסננת פעם אחרונה.

מגישים בצלחת וממתינים לשלל המחמאות על הקוסקוס הכי טעים בעולם,

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם