גביניות מעולות אפויות מתוקות ונדירות

גביניות נדירות מושלמות ועשירות
לבצק:

4 כוסות קמח מנופה

כוס סוכר

3 כפיות שמרים יבשים

את כל אלו בקערת המיקסר לערבוב עד קבלת אבקת קמח אחידה

בקערית נפרדת נכניס ונערבב טוב טוב:
כוס חלב
200 גרם חמאה מומסת
ביצה + שלושה חלמונים
חצי כפית מלח

כשהכל מעורבב טוב להכניס לתוך קערת המיקסר ולתת במהירות בינונית כעשר דקות

מתקבל בצק דביק מאוד וזה בסדר.

לאחר 10 דקות להוציא להניח בקערה משומנת היטב ולכסות בניילון נצמד לשעה להתפחה

בנתיים ניגש להכין את תערובת הגבינות:

קופסת מסקרפונה _250 גרם

קופסת גבינת שמנת _ 250 גרם

3/4 כוס סוכר

2 כפות קמח ולערבב היטב לקבלת מרקם אחיד

לכסות ולהכניס למקרר

להכנת פירורי הבצק שמעטרים את הגביניות ומעניקים עוד טעם מיוחד:

3 כפות קמח

3 כפות סוכר

50 גרם חמאה מומסת

ולערבב טוב לקבלת פירורים

לכסות ולהכניס למקרר

כעת נעבור להכנת הגביניות

כעבור שעה נוציא את כדור הבצק

נתפוח עליו קלות ונלוש מעט להוצאת אוויר כלוא

נקרצוץ ממנו 12 כדורים ונניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

נכסה וניתן לזה לנוח ולפתוח עוד כשעה.

לאחר שתפחו החמודים.

נלחץ על כל כדור לקבלת צורת “לביבה עבה”

ניקח כוס זכוכית קטנה נטבול את התחתית שלה במים ונלחץ במרכב ה”לביבה” ליצירת שקה עם מעקה מסביב

כך נעשה לכולם ואז נמלא כל שקע בתערובת הגבינות

נטרוף ביצה עם מעט חלב ומעט מלח ונבריש כל גביניה כולל מעל הגביה.

נפזר מעל את פרורי הבצק

ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה עד להזהבה מושלמת

נוציא, נבזוק אבקת סוכר ונגיש באהבה

טעים ברמות מפחידות נשבע לכם

לבריאות יקיריי

 

1 Comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם