תפוז משוקלד או שוקולד מתופז- איך שתחליטו, יוצא פגז!

קליפות מ 5 תפוזים מקלפים חותכים שמים בקערה מלאה מים חמים ל-24  שעות ומחליפים כל ארבע שעות כדיי שתמיד המים יהיו כמה שיותר חמים.

מומלץ להניח צלחת גדולה על הקליפות, הן אוהבות לצוף בפוזת שיזוף)

בתום ה-24 שעות,  מרתיחים את קליפות התפוזים  ושמגיע לרתיחה מבשלים על אש גבוהה חמש דקות, מכבים את האש, מחליפים מים ושוב מביאים לרתיחה, על אש גבוהה חמש דקות, מכבים וחוזרים על זה פעם נוספת. (בסך הכל 3 פעמים אותו תהליך)

 

מניחים בצד ובסיר נפרד:

5 כוסות מים

5 כוסות סוכר

חצי כוס מיץ לימון

מרתיחים מוסיפים את התפוזים (שיכסה אותם) ומבשלים עד שהקליפות כמעט שקופות ואכילות. (תהליך של שעה וחצי בערך)

מניחים לקליפות הזהובות להתקרר מעט ולהתייבש על נייר אפיה כארבע שעות.

מכינים בן מרי של 150 גרם שוקולד מריר ממיסים (ניתן להמיס במיקרו)

מוסיפים כפית שמן ומערבבים היטב עד שתמיסת השוקולד הופכת חלקה נעימה ומבריקה.

 

 

טובלים את הקליפות בשוקולד לכיסוי מלא ואחיד.

מניחים על תבנית עם נייר אפיה למקרר ונותנים להתקשות כשעה.

לאחר שהתקשו, טועמים, נזהרים לא לאכול יותר מידיי, זה ממכר.

מעבירים לכלי אטום לשמירת הטריות של יהלומי השוקולד המתופז.

תהנו יקיריי

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם