תבשיל לשבת וינפש….

לחמם שתי כפות שמן בסיר  גדול.

להוסיף:

כפית פפריקה מתוקה,

חצי כפית פפריקה חריפה.

מעט קינמון.

כף סוכר חום ולערבב כמה שניות.

להוסיף 8 שיני שום קלופים ופרוסים ולערבב שלוש דקות.

  

להניח קוביות בשר ראש עגל טרי  וחתיכה יפה של אוסובוקו.

לסגור מכל הכיוונים עד להשחמה.

 

למלא מים מעל הבשר להניח כמה חתיכות של גבעולי הכרפס להביא לרתיחה ואז לבשל על אש נמוכה כשעה.

     

לאחר מכן לקצוץ:

צרור כוסברה,

חצי צרור פטרוזיליה.

בצל ירוק,

חמש שיני שום שלימות ולהניח מעל הבשר.

לחתוך 4 תפוחי אדמה לקוביות.

להוציא מהסיר את גבעולי הכרפס

להכניס את כל הירק הקצוץ .

לפזר מעל הכל פלפל שחור, קינמון, כמון, אגוז מוסקט מגורד ולהוסיף מים כדיי שכל הירק ותפוחי האדמה יכוסו במים.

לתת 50 דקות נוספות על אש נמוכה.

     

במקביל לבשל אפונה עד לריכוך חלקי (לעצלנים ניתן לפתוח קופסת שימורי אפונה ולסנן )

לאחר 50 הדקות שעברו מאז הכנסנו את תפוחי האדמה והירק, כעת להכניס את האפונה לסיר וניתן להם עוד 20 דקות להתערבב עם שאר המרכיבים.

בכל שלבי הבישול  נדאג שלא יהיה מחסור במים וגם לא שפע.

כשנכניס מזלג לתפוחי האדמה והם יהיו רכים, נדע שהתבשיל מוכן.

מומלץ להגיש עם קוסקוס, פלפל ירוק חריף וכוסית ערק.

שיהיה לכם בתאבון, שבת שלום חברים

  

2 Comments

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*