תבשיל טריפוליטאי הכי טעים שיש!!! טביחה בסלק.

שעועית שחורה / טביחה בסלק / לוביה בסלק /  פקיילה / תבשיל עלי מנגולד.

לא חשוב איך תקראו לזה, זה אחד התבשילים האהובים עליי בעולם כולו!!!

אתם פשוט חייבים לפחות פעם אחת בחיים להכין לטעום ולהתמכר.

בשוק בנתניה ובחנויות תבלינים מיוחדות ניתן למצוא צנצנת עם מחית עלי מנגולד מוכנה עם השמן ואז במתכון פה, מדלגים עד להכנת התבשיל.

מי שלא מוצא מחית מוכנה, זה ממש לא בעיה:

צרור עלי מנגולד ללא החלק הלבן של הגבעול
חולטים במים רותחים עד לריכוך
מוציאים מסננים טוב טוב
חותכים דק ובמחבת לוהטת מערבבים מוסיפים מלח ושמן ומביאים לעיסה אחידה בצבע ירקרק שחום.
מוציאים מצננים ושמים בצד

אם מצאתם מחית מוכנה, תתחילו מפה:
ראשית לוקחים קילו  בשר ראש או צלעות בקר חותכים לקוביות  ומטגנים בסיר עמוק עם מעט שמן לסגירת הבשר.
מוציאים  ומשאירים את הנוזל בסיר.

 
( הבשר לפני הסגירה ואחריה)

לוקחים 8 כפות ממחית המנגולד ומכניסים לסיר.
מערבבים טוב טוב ומוסיפים פפריקה חריפה לפי הטעם
כפית פלפל שחור
כפית מלח
רבע כפית קינמון
10 שיני שום קלופים וקצוצים דקדד
מערבבים כשלוש דקות ואז מוסיפים את הבשר.
על אש גבוהה כשש דקות ואז מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
כשרותח מוסיפים רבעי תפוחי אדמה משלוש יחידות- אני אוהב להוסיף גם שתי בטטות חתוכות לתבשיל


וחצי קילו שעועית לבנה שהושרתה לילה קודם בקערת מים עם כפית סודה לשתיה.


מסננים את השעועית ומכניסים לסיר.
מביאים שוב לרתיחה.
מוסיפים 2 כוסות מים ועל אש נמוכה כשלוש שעות.


מידיי פעם להציץ שלא התאדו כל המים ובהתאם להוסיף

מגישים על קוסקוס שההכנה שלו פשוטה בטרוף.
חצי קילו סולת
חצי כוס שמן
כפית מלח
מערבבים טוב טוב ומכניסים למיקרוגל ל 4 דקות
מוציאים מוסיפים במזיגה מסביב כוס מים רותחים.
מערבבים ומחזירים למיקרו ל 4 דקות
מוציאים מוסיפים עוד כוס מים רותחים מערבבים ושוב 4 דקות מיקרו
מוציאים בפעם השלישית מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים.(ולא מכניסים יותר למיקרו)
מניחים בצד עשר דקות ואז מעבירים במסננת יעודית לקוסקוס


מגישים עם התבשיל ומתמוגגים לצד ירקות טריפוליטאים חמוץ חריף המכונה בפי העדה…מסאייר.

מזמינים את היקרים והאהובים עליכם ומגישים להם ארוחת מלכים!!!

תהנו לבריאות ובאהבה.

Be the first to comment

Leave a Reply