שלושה מתכונים, סיפור וחברים.

יצירתיות- זה כל הסיפור

אירחתי חברים יקרים שאחת מהם, צליאקית.

מה אני מכין להם שיהיה ללא גלוטן.

אז החלטתי והכנתי: סלק, קפרזה, ירקות, גבינות, סלטים, פשטידה ואנטי פסטי “מדורה” הכי טעים בעולם:

רק שנייה לפני שאמשיך, , קבלו מתכון לאנטי-פסטי:

בטטה מקולפת,

תפוחי אדמה מקולף,

גזר,

(את כל השלושה הנ”ל מבשל במים ומלח עד שמכניס מזלג והוא יוצא עם מעט לחץ)

מוציא מהמים מייבש ומניח בקערה גדולה.

בצל מקולף,

קישוא מקולף,

גמבה,

פלפל חריף,

עגבניות חצויות.

חותך הכל לרצועות גסות.

את תפוחי האדמה והבטטה חוצה לשניים.

מכניס הכל לקערה גדולה, מלא שמן זית.

צרור קורנית (תימין)

פלפל שחור גרוס,

מעט מלח גס.

מעסה את הכל באהבה.

מניח על רשת המנגל ונותן אש חזקה עד שמתקבלת צריבה שאנו אוהבים.

בשלב הזה אני בוזק שמן זית מעל האש, האש מתפרצת ללהבת מדורה.

זה מחדיר לירקות את הטעם הנדיר של מדורות ל”ג בעומר.

מוציא מהאש, מצנן מעט וכך הגשתי לחברים.

בנוסף לכל הירקות, הסלטים, גבינות, ביצים, עלי גפן וכו’.

אמרתי אולי מישהו יאהב טונה.

אז  פתחתי שתי קופסאות טונה בשמן קנולה.

הוספתי כף מיונז, שני אבוקדו, מעכתי לעיסה הוספתי מלח, פלפל שחור ונגיעת לימון.

כדררתי ומעל בזקתי בצל ירוק קצוץ.

וואלה פגז של שילוב

אבל הסיפור הוא על אחד הקינוחים.

בנוסף לרולדת קוקוס ללא גלוטן ולגבינת פירורים ללא גלוטן.

חברה מהעבודה נתנה לי מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן:

300 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה מומסת

1/4 כוס סוכר

4 ביצים

מכניסים את החמאה והשוקולד להמסה בבן מארי או במיקרו.

מערבבים טוב טוב עד שהופך חום כהה

מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה יציבה בערך 8 דקות

לאחר שתמיסת השוקולד הצטננה מעט, מקפלים לתוכה את הקצפת אבל במנות קטנות. כל פעם שתיים שלוש כפות ומקפלים פנימה בתנועות עדינות.

לאחר שהפכנו את הכל לבלילה אחידה.

נחמם תנור ל 180 מעלות.

נכניס תבנית עם מים ליצירת לחות מקסימאלית בתנור.

נשמן תבנית מלבנית וניצק לתוכה את בלילת השוקולד.

נאפה על 180 מעלות כ- חצי שעה עד שנחדיר קיסם והוא ייצא יבש.

 

הכנתי, יצאה לי עוגה טעימה אבל נמוכה מאוד, לא עזו שאפשר להגיש.

אז הנחתי לה להתקרר, הדלקתי סגריה, לגמתי אספרסו והלכתי להכין קרם וניל:

הקצפתי שמנת מתוקה, שלוש כפות סוכר,  הוספתי שקית סוכר וניל, אינסטנט פודינג ווניל, פתיתי קוקוס וכפית תמצית ווניל.

הפכתי לקרם יציב וחלק.

יצרתי מעוגת השוקולד ארבעה עיגולים בגדלים שונים, גדול, בינוני, קטן וקטן מאוד.

בין עיגול לעיגול מרחתי קרם ווניל וכך יצאו להן 4 קומות.

לאחר שהתייצב במקרר שעתיים. בזקתי גנאש שוקולד:

שוקולד מריר ושמנת מתוקה בקערת זכוכית למיקרו עד המסה.

לערבב טוב טוב עד שהופך חום כהה מעט מתקרר ויוצק על העוגה.

פיזרתי פתיתי קוקוס ומוטי אהב במיוחד.

האמת שיצא שילוב בראוניס, ווניל וקוקוס קטלני!!!

בקיצור, יצירתיות, זה כל הסיפור!!!

4 Comments

  1. יוסי יקר
    בתור “הצליאקיסטית” שבחבורה…הייתי הכי מאושרת בעולם. תמיד אני אומרת שלהכין אוכל ללא גלוטן מתחיל רק במודעות. כשיש מודעות הכל בנמצא! האוכל היה טעים. 3 עוכות בשלב הקינוחים וכולן ללא גלוטן …זה חלום!!! תודה 😉

  2. אהב!!!!
    בסך הכל טעמת עם כפית מעט
    בקושי 120 ביסים
    מנסה לדמיין לו זה היה עם גלוטן

    תודה יוסי

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם