שוק טלה בתנור לשבת או לערב ליל הסדר שיעיף מעונג את הסועדים.

שוק טלה-כמות ל-8 סועדים 

3 ק”ג שוק טלה

צרור רוזמרין

צרור 6טימין.

כף סומק

כף קינמון

מלח ופלפל גרוס

2 בטטות

2 בצלים

15 שיני שום

2 לימונים גדולים

כוס יין לבן

שמן זית

סוכר חום

וכמות נדיבה של אהבה.

מעסים את שוק הטלה בתבלינים ובשמן הזית, חורצים בבשר ותוחבים את כל שיני השום עמוק ככל שניתן.

מניחים את הבשר על עשבי הרוזמרין והטימין.

מחממים תנור ל-250 מעלות, מכניסים את התבנית עד להשחמה, כחצי שעה בכל צד.

כשהנתח שחום, יפה, סקסי ומלא תשוקה, מוציאים ומניחים את הנתח בצד.

בנתיים את כל הבטטות, הבצלים והלימונים כשהם חתוכים לרבעים או קוביות ומונחים בתחתית התבנית, מתבלים בהרבה מלח, פלפל וסוכר חום, מכניסים לתנור ל-10 דקות להשחמה.

בזמן שהם בתנור, לוקחים את הנתח הסקסי, עוטפים עם עשבי התבלין בנייר כסף, חורצים מעט בתחתית וכשהירקות בתנור השחימו מעט, מוציאים, שמים את הנתח במרכז ומחזירים לתנור כשמורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות למשך……..שעתיים וחצי.

כ-40 דקות לאחר שהכנסנו לתנור, מוסיפים את כוס היין הלבן, מוציאים את נייר הכסף מלמעלה, מברישים את הנתח בנוזלים שבתבנית ומכסים בנייר הכסף חזרה.

חוזרים על פעולת ההברשה עוד פעמיים (בערך כל חמישים דקות)

בתום שעתיים וחצי מוציאים מהתנור, פותחים את נייר הכסף ונותנים לנוזלים לחזור חזרה.

מגישים, טועמים, מחייכים, מתמכרים וכותבים איך היה.

אגב, עם סלט טבולה (ירקות, עשבי טיבול  וקוסקוס) + טחינה ביתית מעל זו ארוחה אלוהית,משביעה ומענגת לרעבים ואוהבי בשר ואיכותי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply