רולדת שמרים קינמון ואגוזים עם טוויסט בעלילה…..שיפתיע יעשיר וישביח את הטעם לרמות נדירות.

הכמויות הן ל-4 רולדות יפות:

קילו קמח מנופה

50 גרם שמרים יבשים

200   גרם חמאה  רכה חתוכה לקוביות

3/4   כוס חלב

מיכל קטן שמנת חמוצה

4   ביצים

3/4 כוס סוכר

שקית סוכר ווניל

כפית מלח.

למלית:

שתי שקיות אינסטנט פודינג ווניל

חצי כוס סוכר

חצי כוס חלב

שתי שפיות קינמון

200 גרם אגוזי מלך מרוסקים דק

4 כפיות סוכר חום

להכנת הרולדות:

בקערת המיקסר  עם וו לישה מכניסים את הקמח עם השמרים ומערבבים.

בקערה נפרדת מכניסים את החמאה, החלב והשמנת ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את הביצים הסוכר סוכר ווניל ומלח וממשיכים לערבב.

מכניסים את הכל לקמח ומערבבים כ 6 דקות לקבלת בצק אחד ומעט דביק.

מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כ 30 דקות.

בשלב הזה כשהבצק תופח תפיחה ראשונה אני מכינים  בנתיים את הטוויסט של המתכון את קרם הווניל .

שתי שקיות אינסטנט פודינג ווניל

חצי כוס סוכר

חצי כוס חלב ומערביים במקצפת ידנית עד לקבלת מרקם בצבע קרם חלק ונעים.

מכניסים למקרר להתקשות מעט.

לאחר שהבצק נח 30 דקות, מכניסים  אותו למקרר להתפחה  של ארבע שעות ואם אפשר עדיף ללילה שלם

לאחר  שתפח במקרר ארבע שעות או כל הלילה,  מקמחים משטח עבודה.

ומחלקים את הבצק שהפך להיות נעים וחלק. ל 4 כדורים.

 

מרדדים כל כדור להכי דק שאפשר.

מורחים רבע מכמות קרם הווניל שהוצאנו מהמקרר וערבבנו מעט

בוזקים 50 גרם אגוזי מלך שבורים דק דק

מפזרים חצי כפית קינמון,

מעל  הכל מפזרים כפית סוכר חום

ומגלגלים לרולדה.

כעבור שלושה סיבובים עוצרים לרגע, מקפלים פנימה את הצדדים וממשיכים לגלגל את הסוף ליצירת רולדה יפה.

מניחים בתבנית  מרופדת בנייר אפייה ועושים כך עם שאר שלושת כדורי הבצק.

מורחים ביצה עם מעט שמן קנולה מברישים את הרולדות, בוזקים מעט שומשום ולתנור שחומם מראש על 170 מעלות כארבעים דקות עד שמשחים יפה.

 

מוציאים ובכוס ממלאים חצי ממנה סוכר והחצי השני במים רותחים מערבבים ולכדיי סירופ

יוצקים על הרולדות בעודן חמות

מניחים להן להתקרר ואז פורסים ומגישים.

תענוג נוסטלגי אמיתי.

 

 

 

2 Comments

    • סיגלית יקרה, אכן 50 גרם שמרים זה המון, אבל במתכון הנל זה מושלם. זה מעניק את הפריכות המיוחדת ואת ניחוח השמרים וכל נגיסה הופכת חוויה.

      תודה על התגובה והשאלה הנכונה. אגב רק מי שאופה ויודעת יכולה לשאול שאלה כזו <3

      יום טוב

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*