רולדה טעימה קלה כשרה ומרשימה.

רולדה שהיא אופציה נהדרת לקינוח, אירוח, וסתם להתענג מכל פרוסה מתוקה רכה וממכרת.

5 ביצים
חצי כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל
3 כפות קורנפלור
מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר לאט לאט עד למרקם אחיד
מוסיפים חלמונים סוכר וניל  וקורנפלור עד לבלילה חלקה.

(אם רוצים שהבסיס ייצא חום מוסיפים חצי כוס אבקת שוקולית וחצי כוס אבקת קקאו )
מניחים נייר אפיה בתבנית, מרססים ספריי שמן  ויוצקים את הבלילה מעל.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות
אופים 15 דקות מוציאים מניחים מעל נייר אפיה והופכים על השיש מכסים במגבת ומצננים.
בינתיים מקציפים שמנת מתוקה (אפשרי שמנת צמחית כדיי שתהיה פרווה) ורבע כוס סוכר עד לקצפת יציבה ונעימה.( בשלב הזה ניתן לשדרג את הטעמים ואז מקפלים פנימה בעדינות מעט ממרח נוטלה / פתיתי קוקוס / פרג / ריבת חלב / מחית תפוחי עץ / כל מה שעולה לכם בראש )
מורחים את הקצפת  על הבסיס שהתקרר מקפלים לרולדה ומכניסים להקפאה לשעתיים.

מומלץ לגלגל ולעטוף את הרולדה בנייר כסף פעמיים שלוש לשמירה על שרוול יפה
לאחר שהרולדה נחה במקפיא כשעתיים,

ממיסים שוקולד מריר  כ 120 גרם עם חצי מיכל שמנת מתוקה ( כ- 125 גרם) מערבבים טוב טוב עד קבלת קרם חלק יוצקים על הרולדה ולמקרר עד הבוקר.
מקשטים איך שבא…

C:\Users\user\Desktop\בלוג\20171026_222001.jpg  

  

Be the first to comment

Leave a Reply