רולדת ווניל שהיא המועדפת על רעייתי

הרולדה של אשתי

לבסיס רולדה:

חצי כוס קמח

רבע כפית מלח

כפית אבקת אפייה

כפית תמצית ווניל

4 ביצים (חלמונים וחלבונים בקערות נפרדות)

חצי כוס סוכר

למלית ולציפוי:

מיכל גדול 500 מ”ל שמנת מתוקה

שלוש כפות אינסטנט פודינג ווניל

שתי כפות אבקת סוכר

כפית תמצית ווניל

לעיטור:

רבע כוס שמנת מתוקה

80 גרם שוקולד מריר

 

להכנה:

ראשית מחממים תנור על 180 מעלות וניגשים לעבודה.

מפרידים את החלבונים מכניסים לקערת המיקסר ואת החלמונים שמים בקערה נפרדת.

לחלבונים בקערת המיקסר מוסיפים חצי כוס סוכר ומקציפים עד קבלת קצפת יציבה ונותנים לנוח.

לקערת החלמונים מוסיפים כפית תמצית ווניל, כפית אבקת אפייה, חצי כוס קמח ורבע כפית מלח.

מקציפים עם מקצפת ידנית עד קבלת מרקם צהבהב חלק.

מוסיפים את קרם החלמונים לקצפת שבמיקסר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את הבלילה על תבנית שרופדה בנייר אפייה לאחר שריססנו ספרי שמן בכמות נדיבה ומכניסים לתנור ל 15 דקות.

לאחר 15 דקות פותחים את התנור ומוודאים שהבסיס מוכן ( חשוב מאוד שלא יישרף ויתקשה)

זה אמור להיות זהבהב בהיר מאוד ואלסטי.

מוציאים מהתנור, מרססים ספרי שמן על בסיס הרולדה, מניחים מעל מגבת מטבח ומגלגלים עם המגבת לכדיי רולדה.

מניחים להתקרר והולכים להכין את המלית:

שוב בקערת המיקסר נקציף מיכל גדול של שמנת מתוקה. נוסיף שלוש כפות אינסטנט ווניל ושתי כפות אבקת סוכר.

נקציף עד לקבלת קצפת יציבה ואז נוסיף כפית תמצית ווניל

נפתח את הרולדה עם המגבת בעדינות.

נמרח שכבה  מהקצפת על כל הבסיס

נגלגל חזרה לרולדה.

נרים בזהירות עם מרית / סכין רחבה וארוכה לתוך תבנית אינגליש קייק

נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקפיא לארבע שעות.

(בקערה אמור להשאר מספיק קצפת לציפוי הרולדה בהמשך התהליך.

ואת הכמות שנשארה נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר)

כעבור ארבע שעות מוציאים מהמקפיא, מורחים בעזרת מרית חלקה את הקצפת שנותרה מהמלית סביב הרולדה. נחליק יפה ככל שניתן ונכניס למקרר.

בנתיים- בקערת זכוכית  נשים רבע כוס שמנת מתוקה עם 80 גרם שוקולד מריר ולמיקרו לדקה.

נוציא נערבב טוב טוב עד קבלת גנאש שוקולד חלק.

נקרר מעט ונכניס לשקית זילוף.

עם מספריים נגזור את פינת שקית הזילוף

נוציא את הרולדה מהמקרר, נעטר בפסים כמו זברה. נחזיר למקרר וכעבור שעה נפרוס ונגיש.

 

באמת שיוצאת רולדת ווניל משובחת יפה טעימה ועשירה.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם