רולדה לבנה רכה ועשירה

שוב רולדה והפעם לבנה !!!

קרם וניל משובח שמגולגל כמו בתוך נייר עיתון…

רכה, טעימה ופשוטה.

5 ביצים.

מפרידים את החלבון (הלבן) מכניסים לקערת המיקסר ואת החלמון שמים בקערה נפרדת.

לחלבונים בקערת המיקסר מוסיפים חצי כוס סוכר ומקציפים עד קבלת קצפת יציבה

(טיפ- להקציף את החלבונים ללא הסוכר, ולאחר קבלת קצפת יציבה מוסיפים את הסוכר לאט לאט )

מניחים לקצפת לנוח ובנתיים…

לקערה של החלמונים, מוסיפים 2 שקיות סוכר ווניל.

3 כפות קורנפלור ומערבבים טוב טוב.

מוסיפים את הבלילה של החלמונים לקצפת בתנועות עדינות.

לוקחים נייר אפייה, משמנים אותו בספריי שמן.

מניחים בתבנית ועליו יוצקים את הבלילה.

משטחים ומכניסים לתנור לרבע שעה עד שמזהיב.

מכסים בנייר אפייה. מוציאים מהתבנית והופכים על השיש כשהנייר החדש כלפי השיש וזה שנאפה עם בסיס הרולדה כלפי מעלה.

 

מניחים מעל מגבת ומשאירים להתקרר.

בנתיים מכינים את המילוי.

מיכל קטן של שמנת מתוקה, שתי כפות סוכר ומערבבים במיקסר עד קבלת קצפת מעט יציבה.

מוסיפים תוך כדיי עירבוב המיקסר שקית אינסטנט פודינג ווניל.

 

כפית תמצית ווניל וממשיכים להקציף חצי דקה  עד לקבלת קצפת יציבה ויפה.

מסירים את המגבת מבסיס הרולדה ומורחים מכל הלב את המילוי הטעים.

 

מגלגלים מהתחלה בתנועות של להפוך את הדבר הזה לרולדה.

מגלגלים ומכניסים לתבנית אינגליש קייק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים להקפאה לארבע שעות.

לאחר ארבע שעות כשהרולדה קפואה.

מוציאים, מכינים את אותה קצפת של מיכל קטן שמנת מתוקה, שתי כפות סוכר ושקית אבקת אינסטנט פודינג ווניל וכפית תמצית ווניל. לאחר שהקצפת מוכנה. מזליפים שורות על הרולדה, מניחים מעל פלחי תות שדה. מחזירים למקרר לשעה ואז מגישים.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply