רוזלך בקלי קלות

המצרכים הנדרשים:

500 גרם קמח לבן מנופה

כוס מים

חצי כפית שמרים

רבע כוס שמן

חצי כפית מלח

ממרח נוטלה /  מחית נוצ’לה של שף קונדיטור

לערבב במיקסר עם וו לישה את הקמח, מים והשמרים.

להוסיף את השמן בהדרגה וללוש 5 דקות.

מוסיפים את המלח ומגבירים מהירות כחמש דקות עד שהבצק מופרד מהדפנות.

מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ונותנים שיתפח ויכפיל עצמו.

מוציאים את הבצק מהקערה, מורידים את האוויר מהבצק על ידי קיפולו ולישה ידנית.

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, מניחים את הכדורים על משטח מקומח ומניחים לכדורים

לתפוח בשנית.

בשלב הזה הולכים להדליק תנור ל 230 מעלות וחוזרים לכדורים.

לאחר שתפחו הכדורים שלנו. מקמחים משטח עבודה ומתחילים לרדד אחד אחד.

מרדדים לדף כמה שיותר דק, מורחים נוטלה .

את הנוטלה, ניתן לשדרג ע”י: חצי מיכל קטן שמנת מתוקה, 80 גרם שוקולד מריר וחצי כפית דבש, מכניסים הכל יחד עם הנוטלה למיקרו לדקה וחצי. מערבבים למשחה חלקה וזה מוכן.

 

מורחים את הקרם על שטיח הבצק הדק, מגלגלים לרולדה ופורסים לגלילים של 2.5 ס”מ

    

מניחים את גלילוני הרוזלך  על נייר אפיה בתבנית ומכניסים לתנור.

אופים כ- 7 דקות או עד שמתחיל להשחים.

מוציאים מפזרים אבקת סוכר מנופה ומגישים עם כוס תה ונגיעות קינמון.

  

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם