רוגלך מושלם וטעים ברמות ממכרות

רוגלך מהיר ומושלם

לקערת המיקסר נכניס:

שלוש וחצי כוסות קמח מנופה

כף גדושה של שמרים יבשים ו6 כפות סוכר.

נערבב לאבקה אחידה

ואז נוסיף:

2 ביצים

כוס חלב (אם רוצים פרווה אז כוס מים)

נלוש היטב ותוך כדיי נוסיף חצי כוס שמן

לאחר שמתקבל בצק שמופרד מהדפנות

נמשיך ללוש כשש דקות, לכבות את המיקסר ולהוציא את כדור הבצק לקערה משומנת, לכסות במגבת ולשים בצד לנוח כשעה וחצי.

בנתיים נכין את המלית:

בקערה נכניס:

כוס שוקולית

כוס סוכר

כוס קקאו

וכפית קינמון

נערבב טוב טוב לאבקה אחידה

ואז נוסיף בערך כוס משן אבל בהדרגה עד קבלת עיסה משחתית

ממש משחה נעימה.

נניח בצד ונכסה

לאחר כשעה וחצי ניקח את הבצק.

אל תבהלו אם לא ממש תפח לכם, זה בסדר.

כעת נלוש מעט ידנית את כדור הבצק והוצאת אוויר כלוא.

נרדד את הכדור למרובע גדול ודק

נמרח שכבת משחת שוקולד על כל הבצק

נקפל על חצי

כך שמתקבל מלבן

נפרוס עם סכין חדה למשולשים

נגלגל כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר

נניח כל רוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה זה לצד זה.

נכסה במגבת וניתן לנוח כחצי שעה

לאחר חצי שעה.

נטרוף ביצה עם כף מים וקורט מלח.

נבריש כל רוגלך בבציה ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד בזבה יפה.

להזהר שלא יישרף כי אז השוקולד יוצא מריר

לאחר שהוצאנו מהתנור.

ניקח חצי כוס מים רותחים וחצי כוס סוכר עפ כפית דבש ונערבב טוב טוב עד קבלת סירופ שקוף ומבריק.

נבריש כל רוגלך לשמירה על טריות וזיגוג יפה.

נגיש לצד תה קינמון ונחייך כל הדרך אל האושר.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם