קרמשניט נפולאון או אלף העלים בכל שם זו עוגת המלכים

מתכון קל שיוצא מושלם

ראשית ניקח שתי חבילות של בצק עלים עם חמאה שניתן למצוא בכל סופר או מרכול

נפשיר ונפתח את העלה לגודל התבנית ( את זו הכנתי  בפיירקס 30X40 )

נרדד עם מארוך שיהיה דק וגדול יותר.

נניח עליו נייר אפייה ואז להפוך לתבנית של התנור.

נסיר את הניילון שמוצמד אליו.

נחורר עם מזלג את  כל העלה

נפזר אבקת סוכר בנדיבות על הכל ונכניס לתנור לעשרים דקות עד הזהבה מלאה.

נוציא, נניח בצד לקירור ונכין עלה נוסף בדיוק אותו דבר ובאותו גודל.

כך שלושה עלים קראנצייים זהובים ויפים.

בזמן שהם מתקררים נכין את קצפת הקרמשניט:

לקערת המיקסר נכניס:

שני מיכלים גדולים של שמנת מתוקה ( 750 מ”ל כל אחת)

ארבע כפות סוכר

כוס חלב

שקית סוכר ווניל

ארבע כפות גדושות אינסטנט פודינג ווניל

כפית תמצית ווניל

את כל זה נקציף עד קבלת קצפת יציבה

נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעה

לאחר כשעה נרכיב את הקרמשניט:

בתבנית הפיירקס נניח בזהירות עלה זהוב ויפה שחיכה לנו בסבלנות

עליו נמרח חצי מכמות הקצפת וניישר.

על הקצפת נניח דף בצק נוסף.

עליו נמרח וניישר את שארית הקצפת שנותרה.

עליה נניח את דף הבצק השלישי.

נבזוק אבקת סוכר ונכניס למקרר ללילה.

יוצא קריספי קראנצ’י וטעים בטרוףףףףף

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם