קצף וקצפת כן היא ולא אחרת

קצף וקצפת נדירה

כמויות שמתאימות לתבנית רינג 26
ראשית מכיוון שהעוגה מעט מורכבת נחלק את המשימות לשלושה חלקים

תתייחסו ותכינו כל חלק בנפרד יהיה קל הרבה יותר

חלק ראשון הוא בסיס העוגה:

 לקערת המיקסר נכניס:

2 חלמונים

120 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3 כפות סוכר שטוחות

כפית תמצית ווניל

כמה גרגירי מלח – פחות מרבע כפית

וגרידת חצי לימון

נערבב שתי דקות ואז נוסיף:

2 כוסות קמח מנופה

כפית אבקת אפייה

וחצי כוס מים

נלוש כשלוש דקות עד קבלת בצק במרקם אחיד ומעט דביק

ניקח תבנית רינג 26 נרסס בספריי שמן וניצק פנימה עם ידיים משומנות את הבצק ונרדד למשטח חלק

נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות כעשרים דקות עד הזהבה בהירה.

 

בנתיים נעבור לחלק השני שהוא הכנת המרנג:

לקערית זכובית עמידה בחום או נירוסטה נכניס

4 חלבונים

220 גרם סוכר

ומיץ מרבע לימון

נניח על האש סיר עם מים נחכה שירתח  ומעליו מבלי שהקערית תגע במים נניח את אותה קערית עם החלבונים

(שיטת בן מרי)

נערבב עד קבלת מרקם אחיד ואז לקערת המיקסר להקצפת החלבונים לקבלת קצפת חלקה מבריקה ויציבה

כשהקצפת יציבה נניח בצד

נוציא את בסיס העוגה מהתבנית שכבר מוכן והתקרר ונשים בצד

באותה תבנית רינג ניצק לאחר שריססנו בספרי שמן את קצפת החלבונית

ונכניס לתנור ל 130 מעלות לשעה ורבע

כשהמרנג קשה מבחוץ והזהיב קלות זה סימן שהוא מוכן

נוציא מהתנור וניתן לזה מעט להתקרר

 

ובנתיים נעבור לחלק השלישי .

הכנת הקצפת:

לקערת המיקסר נכניס:

מיכל גדול ועוד מיכל קטן של שמנת מתוקה ( סה”כ 750 גרם)

כוס חלב

ארבע כפות אינסטנט פודינג ווניל

כפית סוכר ווניל

שלוש כפות סוכר

כפית תמצית ווניל

ונקציף לכדיי קצפת יציבה ויפה.

כעת כשיש לנו בסיס, מרנג וקצפת נעבור להרכבת העוגה:

נניח את בסיס העוגה על צלחת גדולה

על הבסיס נשטח את כל הקצפת שלנו וניישר

מעל הקצפת נניח את המרנג היפה

ניישר עם קצפת מסביב לקבלת עוגה יפה

 

אני הוספתי לעיטור העוגה:

100 גרם שוקולד מריר עם מאה גרם שמנת מתוקה והכנסתי למיקרו לשתי דקות ואז ערבבתי טוב טוב לקבלת מרקם כהה וחלק

עם כף זילפתי בלגן על המרנג וכך נראית העוגה שאשתי הכי אוהבת בעולם

תהנו יקיריי מורכב אבל לא מאוד והתוצאה מטורפת בניראות ובעיקר בטעם

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם