קיש ממכר כמו שלא ניתן לתאר….. שלב אחר שלב פשוט, קל, טעים. פריך ועשיר עם טעם של עוד ♥

מתכון ל 40 קישים אישיים, ניתן להקפיא ובעת הצורך לחמם .

יוצא מהקפאה ואז לחימום בדיוק אותו טעם כמו טרי, בהתחייבות !!

אפשרי להכין בתבניות גדולות יותר, רק חשוב לשמור על אותם יחסים בין החומרים השונים.

קילו קמח 
500
 גרם חמאה
1.5
 כוס מים
כף מלח

מערבבים הכל  במיקסר או ביד ומביאים לכדיי בצק חלק ויציב, מכינים כדור ועוטפים בניילון נצמד למקרר לשעה.
כעט פונים להכנת המילוי שבא לכם:

מילוי אופציונלי:
ברוקולי וגבינת עיזים / בטטה וגרעינים / פטריות ובצל / תרד  עם בולגרית / תירס עם בצל / חציל בולגרית /בצל / צנוברים…. בקיצור ככל העולה בדמיונכם ועל פי טעמכם.

            

nמבשלים / מקפיצים / מטגנים תלוי מה בחרתם כמילוי רק חשוב  שלא יהיה מושי מידי קחו בחשבון שזה נכנס לאפיה
מוציאים את הבצק מהמקרר, לשים ומחממים אותו על ידי לישה ועיסוי כמו שהייתם רוצים לגב התפוס שלכם (:

מרדדים את הבצק קורצים עיגולים בגודל מעט גדול יותר מהתבנית החד פעמית ומניחה  כל עיגול בצק בתוך תבניות קיש ואת השוליים מרימים כלפי מעלה ליצור “מעקה” למילוי הקיש.

ממלאים במילוי הרצוי ובעיקר בזה שהכנתם  (לא גבוהה מידי ולא נמוך מידי מגובה מעקה הבצק.

כעת מכינים לקיש תערובת רויאל: 

3 מיכלים של שמנת מתוקה 
8
ביצים
מלח פלפל ואגוז מוסקט

מערבבים ויוצקים על מילוי הקיש.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד הזהבת המילוי.

נשמע מורכב, מסובך ומלא עבודה, אבל ממש לא.

זה קל ובעיקר…טעים בטירוף !!!!!

לא אוכל לסיים מבלי שאומר תודה  לאחת שבזכותה המתכון יוצא מושלם בכל פעם מחדש.

נתנאלה אוחיון לבית גאולה המלכה והחברה הטובה שלי המוכרת בכינויה…נתי

 

2 Comments

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*