קיש אהבה פטריות וגבינות….

מתאים לתבנית של 20X30           

נתחיל עם הכנת הבצק הפריך:

(ניתן לוותר על הכנת הבצק  ולרכוש בצק פריך מוכן, אני מעדיף את הבצק שלי.)

200 גרם קמח לבן מנופה

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

2 חלמונים

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

מערבבים בעדינות את הקמח סוכר והמלח כשהתערובת אחידה, מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק פירורי.

מוסיפים את החלמונים ומערבבים שוב בפולסים קצרים.

כשהבצק אחיד, מוציאים ויוצרים כדור.

עוטפים בניילון נצמד ולמקפיא לעשרים דקות.

סיימנו את הכנת הבצק,

מוציאים משטחים עם מערוך ומניחים בתבנית המיועדת.

מעלים את קצוות הבצק מעל דפנות התבנית ועם סכין חותכים לגובה הדופן.

עם מזלג מחוררים את תחתית הבצק כמה שיותר חורים.

מניחים מעל נייר כסף, מעל נייר הכסף שמים שעועית /חומוס / משהו אחר שיגרום לבצק לא לעלות יתר על המידה.

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות בערך 9 דקות.

מוציאים מצננים ועוברים להכנת המלית:

500 גרם פטריות טריות חתוכות לחצאים.

50 גרם חמאה

6 גבעולי תימין

מלח

פלפל שחור

ואת כל הנ”ל מקפיצים במחבת עד להזהבת הפטריות.

מוציאים את גבעולי התימין, זורקים ואת הפטריות מניחים על תחתית הבצק הפריך שכבר לא חם.

בקערה מכניסים:

200 מיליגרם שמנת חמוצה

3 ביצים

מיכל קטן של שמנת לבישול

4 כפות פרמז’ן מגורד

חצי כפית אגוז מוסקט מגורד

200 גרם גבינה בולגרית מגורדת גס

מלח ופלפל.

מערבבים הכל בעדינות לעיסה אחידה ויוצקים מעל הפטריות.

 פורסים גבינת עיזים (פרומעז) לפרוסות עבות ומניחים מעל הבלילה.

מכניסים לתנור ל 30 דקות וכשמזהיב יפה, מוציאים, מצננים ומגישים קר.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם