קונכיות ווניל קריספיות

את קונכיות הווניל המושלמות הללו נכין במהירות שכל טועם יחשוב שעמלנו עליהם שעות.

חבילת בצק פילו מופשר

נניח נייר אפייה על משטח עבודה

עליו נשים דף של בצק הפילו, נרסס ספרי שמן ועליו נניח דף נוסף.

על הדף נרסס שוב ספריי שמן ועליו דף נוסף, כך את כל חבילת הדפים. דף, שמן, דף, שמן…

אחרי שיש לנו ערימת דפים משומנים, נגלגל לרולדה ארוכה.

את הרולדה נפרוס לפרוסות בעובי של שלושה סנטימטר כל פרוסה

לידנו נכים תבנית מרופדת בנייר אפייה ואז ניקח פרוסת פילו, נדחף בעדינות את הבוהן פנימה וניצור צורה של קונכיה

לאחר שיצרנו קונוס, נכניס פנימה קרטון מגולגל כדיי שהחור לא ייסגר באפייה.

את הקרטונים המגולגלים גזרתי מכוס שתיה חמה חד פעמית וכאמור דחפתי פנימה.

הנחתי את כולם בתבנית במרחק שווה

הכנסתי לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה יפה.

כשקונכיות הזהב מוכנות, להוציא להניח על רשת לצינון.

בנתיים הכנתי את מילוי הווניל:

מיכל קטן שמנת מתוקה 250 מ”ל

שתי כפות אבקת סוכר

שתי כפות אינסטנט פודינג ווניל

חצי כפית תמצית ווניל

ואת כל זה הקצפתי לקצפת יציבה ויפה.

הכנסתי לשקית זילוף ולמקרר.

לאחר שהקונכיות התקררו, נמלא כל קונכיה בקצפת משקית הזילוף, נניח על צלחת בזהירות אחד ליד השני

לאחר שסיימנו למלא את כולם, נבזוק אבקת סוכר ולהגיש

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם