קדרת כבש או מנסף בשפה מוזנאית- הכי טעים שבשר יכול לצאת.

תפנו לעצמכם שלוש שעות. תכינו את כל המצרכים ותתכוננו להכין את התבשיל המושלם ביותר על כדור הארץ.- קדרת כבש או בקר לשישה סועדים רעבים שבא לכם לפנק.

2 קילו בשר כבש / בקר חתוך לקוביות

חצי כוס שמן זית

מלח, פלפל

כף שטוחה של בהרט

כפית הל טחון

2 כוסות אורז

כפית כורכום

2 בצלים גדולים קצוצים

תפוח אדמה גדול מקולף וחתוך לקוביות

גזר נקי חתוך לפרוסות בעובי אצבע

בטטה מקולפת חתוכה לקוביות.

2 פלפל חריף חתוך לפרוסות גסותץ

3 גבעולי טימין

3 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק דק

100 גרם צנוברים

איך בעצם מכינים?

אז ככה: 

  • מקמחים ולאחר מכן מטגנים את קוביות הבשר עם השמן לסגירה עד שמזהיב.
  • מוסיפים מים, עד מעל הבשר.
  • מתבלים במלח, פלפל, הבהרט וההל. מניחים את גבעולי הטימין. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי, או עד שהבשר מתרכך.
  • מוסיפים את קוביות הירקות (גזר, תפוחי אדמה, בטטה ופלפל חריף)
  • ממשיכים בבישול כשעה נוספת עד שהירקות רכים מספיק לאכילה.
  • מסננים ושומרים את נוזלי הבישול.
  • מחממים 2 כפות מהשמן בסיר אחר, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שנעשה שקוף. מוסיפים 4 כוסות מנוזלי בישול הבשר (אם אין די נוזלים משלימים במים רותחים) ואת הכורכום.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה מאוד.
  • בינתיים מטגנים את הבצלים קצוצים דק במחבת גדולה בשמן שנותר, עד שהם מזהיבים.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה או הכוסברה ומטגנים יחד עוד דקה. מוציאים את הבצלים ומטגנים את הצנוברים עד שהם מזהיבים.
  • מניחים את האורז בצלחת גדולה ושטוחה, מפזרים עליו את הבצלים המטוגנים, עליהם מניחים את קוביות הבשר המבושל וזורים למעלה את הצנוברים. 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply