פרג ושמרים הכי טובה שאכלתם מעולם

לאוהבי הפרג- פשוט מושלמת

 

לעוגת שמרים ופרג המדהימה הזו נזדקק ל:

קילו קמח מנופה

50 גרם שמרים יבשים

כפית סוכר ווניל

בפית מלח

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס חלב

שמנת חמוצה – מיכל רגיל

4 ביצים

200 גרם חמאה מומסת

לקערת המיקסר מכניסים את הקמח והשמרים לערבוב טוב

בקערה נפרדת נכניס את החמאה החלב והשמנת ונערבב שלמרקם אחיד

נוסיף את הסוכר, סוכר ווניל, מלח וביצים.

נערבב לבלילה חלקה ככל שניתן ונוסיף את כל הבלילה לקמח שבמיקסר

נלוש כשש עד שבע דקות לקבלת בצק יציב

נכסה בניילון נצמד וניתן לנוח כחצי שעה.

כעבור חצי שעה נכניס למקרר לילה לתפיחה קרה.

למחרת מוציאים את הצבק, לשים מעט ביד לחימום קל והוצאת אוויר כלוא

מגלגלים לצינור ומחלקים לכדורים.

מניחים בצד ומכסים במגבת.

כעת ניגש להכין את המלית:

400 גרם פרג טחון שנניח במחבת / ווק

לתוך הפרג נשים כפית מחית ווניל,

רבע כוס סוכר

שתי כפיות שמנות של ריבת תות

מיכל קטן שמנת מתוקה (250 מ”ל)

שתי מיכלים של מחית תפוחי עץ

ונערבב על אש גבוהה עד קבלת פרג שחור ומוכן לאכילה.

חשוב מאוד כל הזמן לערבב שלא יידבק ויישרף.

להוציא מהאש ולהניח בקערה לצינון.

בנתיים נרדד כדור בצק למלבן דק ככל שניתן

בצד הרחב כשמופנה כלפנו נתחיל לפזר ולשטח את הפרג

נגלגל לרולדה ארוכה ונניח בצד

ניקח כדור נוסף ונחזור על הפעולה לרולדה נוספת וכך נכין ארבע רולדות של פרג.

כל רולדה כזו נחצה עם סכין לכל אורכה.

משני החצאים ניצור צמה ונניח בתבנית סיליקון עגולה (קוגלהוף) שרססנו בספרי שמן

כך נניח את ארבעת הרולדות החצויות לאורכן זו מעל זו.

מעל הכל נבריש ביצה טרופה ואז נפזר אגוזי מלך מרוסקים.

נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואחרי עשר דקות ננמיך ל 170 מעלות עארבעים וחמש דקות.

נכניס שיפוד עץ וכשיוצא יבש העוגה מוכנה.

נרתיח כוס סוכר עם כוס מים נערבב טוב לקבלת סירופ.

ניצק על כל העוגה מסביב כשהיא חמה.

כעבור שעה נהפוך את העוגה על צלחת, נפזר מעל עוד אגוזי מלך מרוסקים נפרוס ונגיש

שלמות עשירה של פרג עסיסי במיוחד

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם