פיתה במחבת הכי קל בעולם והכי מושלם שקיים

500 גרם קמח מנופה

כף שמרים יבשים

כף סוכר

חצי כף מלח

5 כפות שמן זית

כוס וחצי מים

מערבבים את הקמח והשמרים לאחר מכן את הסוכר.

מוסיפים את שמן הזית, ממשיכים ללוש ואז מוסיפים את המים.

דקה לאחר מכן מוסיפים  את המלח.

מערבבים הכל במיקסר 5 דקות, מוציאים מניחים בקערה עם ניילון נצמד ומעל מגבת ומניחים לתפוח כשעה.

לאחר שתפח לשים מעט ידנית להוצאת אוויר ויוצרים כדורים בגודל פינג פונג או ליתר דיוק כדורים במשקל של 100 גרם כל אחד.

גוזרים נייר אפיה לריבועים בהתאם לכמות הפיתות.

מפזרים קמח על משטח עבודה.

מרדדים כל כדור לגודל פיתה. ניתן ואף מומלץ להשתמש במכסה של סיר או קערית בגודל המתאים כדיי ליצור פיתה יפה בעיגול מושלם ובעובי של חצי סנטימטר

להניח כל פיתה על נייר אפיה

   

כשכולם מוכנים.

לחמם מחבת טפלון לחום גבוה מאוד

להניח פיתה במרכז המחבת ארבע דקות ולהפוך.

חובה לעבוד עם מכסה סגור האדים מסייעים לתהליך שהופך את הפיתה לאוורירית ונעימה.

בקיצור……יוצא מושלםםםםםםםם. תהנו.

2 Comments

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם