פיצוחים ונהנים

עוגיות פיצוחים נדירות:

להכנת הבצק:

  • 4  כוסות קמח תופח
  •  200 גרם חמאה מומסת
  • כוס מים פושרים
  • 3 כפות חומץ

את כל החומרים הנ”ל מכניסים לקערה, לשים בידיים עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.

עוטפים בניילון נצמד ולמקרר ללילה

למחרת מוציאים מהמקרר, לשים בידיים לחימום הבצק ונותנים לו לנוח עשר דקות

 

מחלקים ל 4 כדורים. מכסים במגבת שלא יתייבשו ונגשים להכנת המלית:

המצרכים למלית:

כוס קונפיטורת תות שדה

כוס פיסטוק מקולף מרוסק גס וקלוי

כוס שקד מלובן  מרוסק גס וקלוי

כוס אגוזי מלך מרוסקים גס וקלוי

חצי כוס שומשום קלוי

חצי כוס סוכר

כף קינמון

( אני קונה הכל לא קלוי, שם בווק או מחבת גדולה חמה ומקפיץ קלות עד לרמת קלייה לא חזקה)

כשהכל מוכן אני ניגש להכנה:

מרדד כדור בצק להכי דק שאפשר,

מורח עליו מעט מהריבה.

מפזר את הפיצוחים המרוסקים והקלויים.

בצד הרחב והקרוב אליי של הבצק המרודד אני משאיר תלולית ארוכה וגבוהה של תערובת הפיצוחים.

עליה מקפל את הבצק לרולדה יפה.

מניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה וניגש להכין את הרולדה השנייה.

כך מכין ארבע רולדות ומניח בתבנית.

עם סכין חדה מאוד (עדיף סכין יפנית אם אין סכין שף חדה) וחורץ באלכסון על כל רולדה במרווחים של שתי סנטימטר מחריץ לחריץ.

החריצים לא אמורים לחתוך עד הסוף את הרולדה אלא עד למחצית מגובהה.

 

טורף ביצה, קמצוץ מלח ומבריש את הרולדות טוב טוב.

מפזר מעל שומשום לא קלוי.

מכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ונותן כארבעים דקות עד להזהבה של הרולדה.

כשמוכן, מוציאים, בעדינות עם החום, לוקחים כל רולדה ופורסים בחריצים שהכנו קודם ויוצרים עוגיות.

מניחים להן להתקרר מגישים ומתעלפים על הטעם העשיר והקריספיות הנדירה של הבצק.

כעבור חמש שעות ניתן לאחסן בכלי אטום ולהגיש כשמתחשק להתענג.

נשמר היטב עד שבוע במידה ולא חיסלתם הכל לפני כן.

לבריאות.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם