פיצה עם הבצק והרוטב הטובים בעולם

פיצה אבל……באמת לא פחות ממושלמת  

לבצק:

1/2 ק”ג קמח לבן

2 כפיות שמרים יבשים

כף סוכר

כפית מלח

3 כפות שמן

כוס וקצת מים

ההכנה:

  1. במעבד מזון נערבב קמח, שמרים וסוכר.
  2. ניצור גומה במרכז ונשפוך לתוכה 1/2 כוס מים + שמן + מלח.
  3. נלוש את כל המצרכים במהירות בינונית כ-3 דקות.
  4. תוך כדי לישה, נוסיף בהדרגה את המים שנותרו ונלוש כ-7 דקות נוספות.
  5. ניצור מהבצק כדור, נניח בקערה משומנת קלות, נעטוף בניילון נצמד לשעה.
  6. לאחר התפחה ראשונה, נלוש את הבצק היטב ידנית, נחלק ל 3-4 כדורים ונרדד כל כדור לגודל התבנית הרצויה.
  7. נלחץ בעזרת האצבעות מסביב לעיגול וניצור מסגרת

 

לרוטב  הפיצה:

שלוש כפות רסק עגבניות

שתי כפות קטשופ

3 שיני שום כתושות

חצי כף חומץ

פלפל שחור

שתי כפות  סוכר

חצי כפית מלח

כף בזיליקום קצוץ דק דק דק

חצי כוס מים

שלוש כפות שמן

( אל תוותרו על שום מרכיב, יחד הם הופכים לרוטב מושלם !)

את כל המרכיבים הללו מכניסים לסיר ומביאים לרתיחה, לאחר שמבעבע מנמיכים ומצמצמים על אש נמוכה כרבע שעה

לאחר שמעט התקרר יוצקים  את הרוטב על הבצק

מעל ניתן לפזר כל מה שעולה לכם בראש.

שום, חצילים, זיתים, ארטישוק, אנשובי, תירס, פטריות,  עגבנייה, פרגיות, חלקי פנים, נקניקים מסוגים שונים, כבד אווז, גבינות קשות, אננס, בצל, פלפל מכל סוג צורה וצבע, ובקיצור.. כל מה שאתם אוהבים.

לתנור נכניס רק לאחר שחומם מראש על 250 מעלות ואם ישנה אפשרות ליותר  אז עדיף.

כשהתנור לוהט נכניס את הפיצה  עד שתחתית הפיצה זהוב קריספי ומוכן לאכילה…..

הצלחה

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם