פאי קרם קוקוס נדיר

פאי קוקוס מושלם

המרכיבים לבסיס של העוגה:

(מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק או פיירקס עגולה “26)

2 כוסות קמח

3/4 כוס סוכר

נגיעת מלח

150 גרם חמאה מומסת

2 חלמוני ביצה ( את החלבון נשמור להברשה בשלב השני)

להכנת הבסיס:

נכניס לקערה:

קמח סוכר ומלח ונערבב לאבקה אחידה

נוסיף את החמאה ונערבב לקבלת בצק פרורי

כעת נוסיף את החלמונים ונמשיך ללוש ידנית אם מעט יבש ניתן להוסיף כף מים או שתיים ואם רטוב מידיי נוסיף מעט קמח

כשמתקבל בצק נעים ניקח את תבנית הפיירקס נרסס ספרי שמן ונרדד בתוכה את הבצק עם כיסוי השוליים.

נניח נייר כסף ועליו שעועית למניעת תפיחת הבסיס ונכניס לתנור      ל 160 מעלות לחצי שעה.

כעבור חצי שעה נוציא את נייר הכסף עם השעועית, נבריש עם החלבון שהשארנו קודם ונחזיר לתנור ל 10 דקות עד להזהבה עדינה.

נוציא ונניח להתקרר טוב טוב.

כעת נעבור להכנת קרם הקוקוס:

400 גרם קרם קוקוס

3/4 כוס סוכר

כפית תמצית ווניל

3 חלמונים

שלוש כפות קורנפלור

300 גרם פתיתי קוקוס

שמנת מתוקה

ו- 50 גרם חמאה

נחמם את קרם הקוקוס בסיר יחד עם הסוכר והווניל ונערבב כל הזמן עד להמסת הסוכר

בנתיים בקערה נפרדת נשים 3 חלמונים עם הקורנפלור ונערבב טוב טוב

ניקח חצי כוס מהקרם החם ונמזוג לחלמונים תוך כדיי ערבוב מהר כדיי שלא יתקרש וייהפך לחביתה.

ואז את הכל נמזוג חזרה לסיר עם הקרם החם.

נערבב טוב טוב ונוסיף את פתיתי הקוקוס.

כשמבעבע נכבה את הגז נוסיף את החמאה נערבב ונעביר לכלי שטוח ככל שניתן על מנת לכסות בניילון נצמד הכי קרוב לקרם כדיי שלא ייווצר כרום

נצנן לטמפרטורת החדר

ובנתיים נקציף מיכל שמנת מתוקה עד קבלת קצפת יציבה (לא להוסיף לשמנת כלום)

לאחר שקרם הקוקוס התקרר לגמרי נמזג יחד עם השמנת המוקצפת בתנועות קיפול עדינות ונהפוך לקרם אחיד

ניצק הכל לבסיס העוגה (הפאי)

ניישר נעטר בפתיתי קוקוס קלוי ונכניס למקרר ללילה.

(ניתן לזלף מעל קצפת / עיטורי שוקולד או כל מה שבא לכם)

לבריאות ובהצלחה

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם